Ο δολοφόνος του Lennon πιστεύει πως τον έχει συγχωρέσει ο Χριστός

mark-chapman
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

«Ήταν ένα φρικτό περιστατικό, το οποίο δεν έχω ξεχάσει» δήλωσε σε γράμμα του ο Mark Chapman το 1992.

Σε ένα γράμμα του, ο Mark Chapman εξήγησε πως θεωρεί ότι ο Ιησούς Χριστός τον έχει συγχωρέσει για τη δολοφονία του John Lennon. Η επιστολή πρόσφατα πουλήθηκε μέσω της ιστοσελίδας Serial Killers Ink, η οποία ειδικεύεται σε αντικείμενα διαβόητων εγκληματιών.

Ο Chapman δολοφόνησε τον πρώην τραγουδιστή των Beatles έξω από το διαμέρισμα του στη Νέα Υόρκη τον Δεκέμβριο του 1980. Καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση το 1981, αλλά από το 2000 και μετά οι αιτήσεις για αποφυλάκιση που έχει υποβάλλει έχουν πέσει στο κενό. Στο γράμμα, το οποίο χρονολογείται από το 1992, ο Chapman γράφει στον φίλο του, Michael, πως έχει μάθει πως «ο Ιησούς είναι αληθινός, ζωντανός άνθρωπος και είναι τα πάντα».

«Επέλεξε να πεθάνει για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες μας – ακόμα και οι δικές μου. Πριν από 12 χρόνια πυροβόλησα και σκότωσα τον rock superstar John Lennon, πρώην μέλος των Beatles. Θέλω να πως εδώ πως ήταν ένα φρικτό περιστατικό, το οποίο δεν έχω ξεχάσει», γράφει ο Chapman στην επιστολή του. Το γράμμα πουλήθηκε τελικά σε έναν ιδιώτη για 265 λίρες.

Ο Eric Holler, ο οποίος διευθύνει την ιστοσελίδα σχολίασε πως απέκτησε το γράμμα του Chapman από τον φίλο του, Michael, στον οποίο είχε σταλεί. «Δεν έχω έρθει ποτέ σε επαφή με τον Chapman ο ίδιος. Πουλήθηκε σε περίπου μια ώρα αφού ανέβηκε στην ιστοσελίδα. Θα ήθελα να αποκτήσω περισσότερα αντικείμενα του Chapman, καθώς πουλάνε εξαιρετικά καλά» δήλωσε ο Holler.