Ώρα για sherry

borsalino
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Το ενισχυμένο αυτό κρασί δεν είναι και τόσο διαδεδομένο εκτός των οινικών κύκλων. Ευκαιρία να το γνωρίσουμε αυτή την εβδομάδα, μέσα από τις «πτήσεις γευσιγνωσίας» που ετοιμάζει το Borsalino με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Sherry.

Με ιστορία περίπου 3 χιλιάδων χρόνων, σίγουρα αποτελεί έκπληξη το ότι οι περισσότεροι έχουν ακούσει τη λέξη “sherry”, αλλά δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται. Το sherry ουσιαστικά είναι ένα ισπανικό, ενισχυμένο κρασί που παράγεται από ποικιλίες λευκών σταφυλιών, που καλλιεργούνται κοντά στην πόλη Jerez de la Frontera, στην Ανδαλουσία της Ισπανίας. Παράγεται σε μια ποικιλία ειδών κυρίως από το σταφύλι Palomino και διαθέτει ελαφριές βερσιόν που μοιάζουν πολύ στους λευκούς επιτραπέζιους οίνους, αλλά και πιο σκούρες και βαριές εκδοχές. Ο τρόπος παλαίωσής του, όμως, είναι αυτός στον οποίο οφείλει κυρίως την ιδιαιτερότητά του, ο οποίος γίνεται με τη μέθοδο Solera. Αυτό σημαίνει ότι το τελικό προϊόν αποτελεί ένα μείγμα νεότερων και παλαιότερων σοδειών.

Αυτή την εβδομάδα, το sherry έχει την τιμητική του αφού είναι η Διεθνής Εβδομάδα Sherry και γι’ αυτό το μπαρ Borsalino μας δίνει την ευκαιρία να το γνωρίσουμε καλύτερα με τις γευσιγνωσίες που οργανώνει για όλους τους καλεσμένους του που επιθυμούν να γνωρίσουν το μαγικό αυτό ενισχυμένο κρασί!

Οι επιλογές στις «πτήσεις» ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι σε ποτήρια των 30ml και θα είναι δύο:

Introductory - κόστος 12 ευρώ
- Valdespino Manzanilla Deliciosa
- Lustau Fino Jarana
- Romate NPU Amontillado
- Lustau Don Nuno Oloroso
- Valdespino El Candado Pedro Ximénez

Advanced - κόστος 12 ευρώ
- Romate Amontillado Olvidado
- Romate Regente Palo Cortado
- Lustau East India Cream
- Lustau Moscatel Emilin

Η κάθε γευσιγνωσία θα συνοδεύεται κι από ένα tapas-έκπληξη, ενώ με την κάθε συμμετοχή σας με οποιοδήποτε σετ «πτήσης» συμμετέχετε αυτόματα σε κλήρωση για σπάνια κρασιά sherry!

Info
Borsalino
Κολοκοτρώνη 59, κέντρο
210 3232222
6-13 Νοεμβρίου