Ο «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» όπως τον είδε η Ομάδα Ιδέα

ypiretis-duo-afentadon
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 4 Νοεμβρίου και παίζεται κάθε Σάββατο στις 21.15 και κάθε Κυριακή στις 19.00.

Η Ομάδα Ιδέα, μετά τις δύο μεγάλες επιτυχίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, με τις παραστάσεις «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» και «Το Δέντρο του Οιδίποδα», θα παρουσιάσουν την προσεχή Χειμερινή Περίοδο στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα, την καλύτερη κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων».

Σε μια εποχή εξυπηρέτησης συμφερόντων και χρεών, η ομάδα Ιδέα αποφάσισε να εξ-υπηρετεί την τέχνη της κωμωδίας, να εξ-υπηρετεί τους κώδικες του πιο ξέφρενου θεατρικού είδους, της Commedia dell’ arte, να εξ-υπηρετεί τον Goldoni και ταυτόχρονα να εξ-υπηρετήσει τις ψυχές και την εποχή μας.

Οι υπηρέτες το κατάλαβαν πια πως είναι υπηρέτες. Το νιώσαν στο πετσί τους και δεν ξέρουν -ακόμα – τι να κάνουν με αυτή τη συνειδητοποίηση. Γι αυτό κάνουν θέατρο. Θα μπορέσει κάποιος με τη μάσκα του υπηρέτη να γκρεμίσει την σκουριασμένη τραμπάλα;

Η ομάδα ασχολείται πρώτη φορά με μια καθαρόαιμη κωμωδία ανιχνεύοντας το βάθος του συγκεκριμένου θεατρικού είδους που έχει χάσει λίγο τη βαθιά του αξία. Την ουσιαστική του χρησιμότητα να κινητοποιεί, να προβληματίζει και να καταπραΰνει τις ταλαιπωρημένες συνειδήσεις της εποχής μας.

Συντελεστές
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Δραματουργική επεξεργασία: Ομάδα Ιδέα
Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Σκηνικά:  Μικαέλα Λιακατά
Φωτισμοι: Χριστίνα Θανάσουλα
Μουσική: Κώστας Γάκης, Λήδα Mανιατάκου, Άκης Φιλιός
Βοηθοί σκηνοθέτη: Ίρις Κανδρή και Ανθή Φουντά
Δ/νση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης
Παραγωγή: K2L ΑΛΦΑ-ΙΔΕΑ Ε.Ε

Ερμηνεύουν: Δρακόπουλος Γιάννης, Ευθυμίου Χρήστος, Κοψιδάς Γιώργος, Λιλικάκης Σταύρος, Μανιατάκου Λήδα, Μουστάκα Αθηνά, ΜπιμπήςΚωνσταντίνος, Παπουτσάκη Κατερίνα,  Φιλιός Άκης.