Η αθέατη, κωμική πλευρά του Bob Dylan σε μια σειρά για το HBO

bob-dylan Frank Micelotta
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Οι ταινίες του Jerry Lewis ενέπνευσαν τον νομπελίστα τραγουδοποιό στη συγγραφή μιας slapstick σειράς για το HBO που δεν έγινε ποτέ.

Εκτός από μεγάλος τραγουδοποιός και ερμηνευτής, ο Bob Dylan έχει μια κωμική πλευρά, την οποία όμως (δυστυχώς) δεν έχουμε δει έως σήμερα. Σύμφωνα με μια συνέντευξη που είχε δώσει ο σκηνοθέτης Larry Charles (γνωστός για τη δουλειά του στις σειρές «Seinfeld» και «Curb Your Enthusiasm») το 2014, τη δεκαετία του 1990 είχε συνεργαστεί με τον Dylan σε μια κωμική σειρά για το HBO. Η σειρά, αν και πήρε τελικά το πράσινο φως, δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς ο Dylan πολύ γρήγορα έχασε το ενδιαφέρον του, λόγω παρεξήγησης.

Οι ιδέες του Bob Dylan αποτέλεσαν την βάση της ταινίας «Μασκαρεμένοι και ανώνυμοι» που γύρισε ο Larry Charles το 2003.

Όπως αναφέρει ο Charles στη συνέντευξή του, εκείνη την εποχή ο Dylan είχε εμμονή με τις κωμωδίες του Jerry Lewis και ο ίδιος ήθελε να γράψει και να πρωταγωνιστήσει στη δική του σειρά. Οι δυο βρέθηκαν σε ένα γυμναστήριο του μποξ στην Σάντα Μόνικα, όπου ο Dylan εμφανίστηκε με στοίβες χαρτιών με σημειώσεις γεμάτες περίεργα ονόματα και εκφράσεις. «Δεν ήξερα τι να κάνω με όλα αυτά» εξήγησε ο Charles.

Αφού επεξεργάστηκαν το υλικό του Dylan, συναντήθηκαν με παραγωγούς του HBO για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας. Δυστυχώς όμως η συνάντηση ξεκίνησε στραβά, όταν ο πρόεδρος του δικτύου έδειξε στον Dylan τα αυθεντικά εισιτήριά του από το Woodstock, με τον Dylan να τον ενημερώνει πως δεν είχε παίξει στο θρυλικό φεστιβάλ. Για το υπόλοιπο της παρουσίασης, ο Dylan αγνάντευε έξω από το παράθυρο. Αν και το HBO τελικά συμφώνησε να αγοράσει τα δικαιώματα της κωμικής σειράς, ο Dylan ενημέρωσε τον Charles μετά τη συνάντηση πως δεν τον ενδιέφερε πια, λέγοντας πως είναι «πολύ χοντροκομμένη».

Η ταινία δεν ενθουσίασε όταν βγήκε, αλλά έχει τους φαν της.

Ο Charles συνέχισε να επεξεργάζεται το υλικό με τον Dylan, το οποίο μετουσιώθηκε τελικά στην κωμική δραματική ταινία «Μασκαρεμένοι και ανώνυμοι» του 2003 με τον Jeff Bridges, τον John Goodman, την Jessica Lange και τον ίδιο τον Dylan. Στην ταινία ο Dylan υποδύεται έναν θρυλικό τραγουδιστή του οποίου η καριέρα έχει πάρει την κατιούσα και επιχειρεί να κάνει ένα comeback μέσω μιας φιλανθρωπικής συναυλίας.