Θύμα του Spacey ο γιος του Richard Dreyfuss

kevin-spacey
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο Harry Dreyfuss έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης κατά τη διάρκεια πρόβας, παρουσία του πατέρα του.

Συνεχίζουν οι συνταρακτικές αποκαλύψεις σχετικά με τον Kevin Spacey. Ο ηθοποιός και συγγραφέας Harry Dreyfuss, γιος του βραβευμένου με Όσκαρ Richard Dreyfuss, ισχυρίζεται πως ο Spacey τον παρενόχλησε σεξουαλικά όταν ήταν 18 χρονών, παρουσία του πατέρα του.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη του νεαρού Dreyfuss στο Buzzfeed, το συμβάν έγινε στο σπίτι του Spacey, κατά τη διάρκεια πρόβας για θεατρική παράσταση στην οποία θα έπαιζαν μαζί. Ο Dreyfuss ισχυρίζεται πως ο Spacey άρχισε να δείχνει ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον για αυτόν, κάνοντας τον να νιώσει άβολα, παρά το γεγονός ότι ο πατέρας του βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο και διάβαζε απορροφημένος το σενάριο.

«Μετά από λίγα λεπτά, [ο Spacey] βάζει το χέρι το στο μηρό μου. Τελικά (τελικά, τελικά) μπήκα σε υποψίες. Μου πήρε τόσο καιρό γιατί ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι ο Kevin θα ενδιαφερόταν για μένα έτσι. Ήταν ένας ενήλικας άνδρας, ένας ήρωας μου, το αφεντικό του πατέρα μου» δήλωσε ο Dreyfuss, εξηγώντας πως έμεινε έκπληκτος τόσο από την επιμονή του Spacey, όσο και από το θράσος του να συμπεριφέρεται κατά τον συγκεκριμένο τρόπο μπροστά στον πατέρα του. Παρά το γεγονός ότι ο Dreyfuss προσπάθησε να αποφύγει τον Spacey χωρίς να κάνει φασαρία, ο τελευταίος συνέχισε να τον ακολουθεί και να γίνεται πιο πιεστικός. Τελικά ο Spacey ανέβασε το χέρι του πιο ψηλά και τον έπιασε στα γεννητικά όργανα, παρά την ξεκάθαρη άρνηση του τρομοκρατημένου Dreyfuss.

Μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για την συμπεριφορά του Spacey, το Netflix αποφάσισει να βάλει τέλος στο «House of Cards».

Ο νεαρός προσπάθησε να απομακρύνει τον Spacey χωρίς να ειδοποιήσει τον πατέρα του που είχε τα μάτια του κολλημένα στην σελίδα. «Νόμιζα ότι προστάτευα τους πάντες. Προστάτευα την καριέρα του πατέρα μου. Προστάτευα τον Kevin, τον οποίο σίγουρα ο πατέρας μου θα προσπαθούσε να γρονθοκοπήσει. Προστάτευα τον εαυτό μου γιατί νόμιζα ότι μια μέρα θα ήθελα να δουλέψω με αυτόν τον άνθρωπο. Ο Kevin δεν αντέδρασε και κράτησε το χέρι του εκεί. Το βλέμμα μου επέστρεψε στο σενάριο και συνέχισα να διαβάζω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Dreyfuss.

Συνεχίζοντας στη συνέντευξή του, ο Dreyfuss υπογράμμισε πως τα τελευταία εννέα χρόνια μιλούσε για την εμπειρία του με τον Spacey, κυρίως ως χιουμοριστικό ανέκδοτο, αλλά ο κόσμος δεν γελούσε. Οι φίλοι του, εξηγεί ο ηθοποιός επέμεναν πως είχε περάσει μια τραυματική εμπειρία, ενώ ο ίδιος προσπαθούσε να την υποβαθμίσει και να την παρουσιάσει ως αστείο. «Ήθελα ιδιαίτερα να τους αποθαρρύνω από το να σκεφτούν πως αυτό που μου συνέβη ήταν κάτι για το οποίο θα έπρεπε να μιλήσω δημόσια» συμπλήρωσε ο Dreyfuss.

Οι πρόσφατες όμως αποκαλύψεις, ιδίως του Anthony Rapp, του έδωσαν το θάρρος να αποκαλύψει δημόσια την εμπειρία του με τον Kevin Spacey. Ο Dreyfuss κατέληξε εκφράζοντας την ελπίδα πως περισσότεροι άνθρωποι θα βρουν το κουράγιο να μιλήσουν ανοιχτά για τα όσα έχουν περάσει, ειδικά «όσοι ένιωθαν πως δεν μπορούσαν ή δεν έπρεπε να μιλήσουν».