Tρία μυστικά ομορφιάς από τη… Μαρία Αντουανέτα

marie-antoinette
ΤΡΙΤΗ, 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Μας αρέσει να μαθαίνουμε μυστικά και συμβουλές για να γίνουμε πιο όμορφες, πιο νέες, πιο ελκυστικές. Μήπως ήρθε η στιγμή να μάθουμε την τελετουργία ομορφιάς της πρώην Βασίλισσας της Γαλλίας, έστω και 262 χρόνια μετά; της Σάντυς Τσαντάκη

1. Αφρόλουτρο στη μπανιέρα. Σκεφτείτε κάτι ανάμεσα σε Κλεοπάτρα, Elisabeth Taylor αλλά και την ταινία της Sophia Coppola, «Marie Antoinette», με την Kirsten Dunst να χαλαρώνει με κάθε ευκαιρία σε μια πολυτελή, λευκή μπανιέρα στο παλάτι, στις Βερσαλλίες, με αφρόλουτρο παντού. Η Μαρία Αντουανέτα απολάμβανε το μπάνιο της ακριβώς έτσι, σε μια εποχή που δεν συνηθιζόταν οι γυναίκες να… πνίγονται στις μπουρμπουλήθρες. 

2. Φυσικά συστατικά στα μαλλιά. Και μπορεί η ίδια να έκρυβε τα ξανθά μαλλιά της μέσα σε περούκες, όμως περιποιόταν με πάθος τα μαλλιά της, βάζοντας σανδαλόξυλο και κουρκουμά στις άκρες για να δυναμώσουν και να είναι πιο γυαλιστερά και υγιή. 

3. Ψεύτικα σημάδια στο πρόσωπο. Εκτός από τη λευκή πούδρα στο πρόσωπο και τις αντιθέσεις ή το έντονο ρουζ στα μάγουλα, οι γυναίκες έκρυβαν ατέλειες στο δέρμα τους με ψεύτικα σημάδια και ζωγραφιές, όπως καρδιές στο δεξί μάγουλο, που σήμαινε ότι μια γυναίκα ήταν παντρεμένη, ή σύμβολα κοντά στο μάτι που δήλωναν πάθος. Η Μαρία Αντουανέτα συνήθιζε να ζωγραφίζει αντίστοιχα σύμβολα κοντά στα χείλη της, υπονοώντας ότι θα ήθελε ένα φιλί….

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com