H Lady Gaga μεγάλη νικήτρια των MTV EMA 2010

h-lady-gaga-megali-nikitria-ton-mtv-ema-2010

H μεγάλη νικήτρια της βραδιάς Lady Gaga έστειλε μέσω δορυφόρου ευχαριστήριο μήνυμα, καθώς η ίδια βρισκόταν στη Βουδαπέστη.

ΤΡΙΤΗ, 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Η pop ντίβα Lady Gaga ήταν η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς των «MTV EMA 2010», κερδίζοντας τα βραβεία για Best Pop, Best Female και Best Song.

Η pop ντίβα Lady Gaga ήταν η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς των «MTV EMA 2010», κερδίζοντας τα βραβεία Best Pop, Best Female και Best Song, ενώ ο Justin Bieber κέρδισε στις κατηγορίες Best Male και Best Push. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Caja Mágica της Μαδρίτης, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου.

Η βραδιά της απονομής ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστή για τη rock μουσική σε Ευρώπη και Αμερική, καθώς οι Linkin Park κέρδισαν στην κατηγορία Best Live, οι Thirty Seconds to Mars κέρδισαν στην κατηγορία Best Rock, ενώ οι Γερμανοί Tokio Hotel θριάμβευσαν στην κατηγορία Best World Stage, για την εντυπωσιακή συναυλία που γυρίστηκε στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του 2009.

Ο Eminem ήταν ο νικητής της κατηγορίας Best Hip Hop, ενώ η νέα star της pop, Kesha, βραβεύθηκε ως πρωτοεμφανιζόμενη με το βραβείο Best New Act. Η προσφάτως νυμφευμένη Katy Perry πήρε ως δώρο γάμου το βραβείο για την κατηγορία Best Video για το «California Gurls», ενώ το αμερικανικό συγκρότημα Paramore επικράτησε στην κατηγορία Best Alternative.

Το βραβείο MTV EMA Global Icon δόθηκε στους Bon Jovi, επιβραβεύοντας την πολυετή προσφορά τους στη μουσική. Η Shakira έλαβε το βραβείο MTV Free Your Mind από τον Jared Leto και την μπάντα του, τους Thirty Seconds To Mars, προς αναγνώριση της δέσμευσής της και της αφοσίωσής της στην προσπάθεια να έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου πρόσβαση στην εκπαίδευση. Το βραβείο Best European Act έλαβε ο Ιταλός σταρ Marco Mengoni.

Η pop ντίβα – το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Stefani Joanne Angelina Germanotta – δεν παραβρέθηκε στο στάδιο Caja Mágica της Μαδρίτης, όπου έγινε η εκδήλωση, αλλά δέχτηκε τα βραβεία της μέσω δορυφόρου από τη Βουδαπέστη όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της περιοδείας της «Monster Ball».

H παρουσιάστρια της βραδιάς, Eva Longoria

Ο Justin Bieber, ο επίσημος ψηφιακός παρουσιαστής των EMAs, εξέφρασε απ’ ευθείας τις ευχαριστίες του για τα δύο βραβεία που έλαβε, ενώ οι Bon Jovi παρέλαβαν το βραβείο τους από την παρουσιάστρια Eva Longoria.

Τα 17α ετήσια βραβεία MTV EMA ξεκίνησαν με ένα φαντασμαγορικό show με τη διεθνούς φήμης Shakira. Η τραγουδίστρια, που εμφανίστηκε στη σκηνή ντυμένη σε carnival style, ξεσήκωσε τους 8.000 επισκέπτες που είχαν κατακλύσει το στάδιο Caja Mágica, ερμηνεύοντας το hit single του World Cup «Waka Waka» και το «Loca». Η guest εμφάνιση του Βρετανού ράπερ Dizzee Rascal έδωσε μια ξεχωριστή νότα.

Η Rihanna ανέδειξε την σοφιστικέ πλευρά της με μια μοναδική ερμηνεία του «Only Girl». Περισσότεροι από 40 χορευτές, μηχανές ανέμου και χιλιάδες πέταλα τεχνητών λουλουδιών συμπλήρωναν την εικόνα που ενθουσίασε το κοινό. Οι Kings of Leon πραγματοποίησαν μια ξεχωριστή εκτέλεση του «Radioactive», ενώ η Miley Cyrus κυριάρχησε στη σκηνή με την εξαιρετική ερμηνεία του «Who Owns My Heart».

Η Longoria, η λαμπερή παρουσιάστρια της βραδιάς εντυπωσίασε και ξεχώρισε. Τα MTV EMA 2010 κορυφώθηκαν με τους Bon Jovi, οι οποίοι ερμήνευσαν επιτυχίες τους, μεταξύ των οποίων και το πιο πρόσφατο single hit «What Do You Got» από το 2010 Greatest Hits album, καθώς και κάποιες διαχρονικές rock επιτυχίες, όπως το «You Give Love A Bad Name» και το «It’s My Life».

Οι Βρετανοί καλλιτέχνες έμειναν χωρίς βραβεία, παρόλο που ο ράπερ Dizzee Rascal, τραγούδησε στο event και η Kelly Brook ήταν μια από τους παρουσιαστές.

Αναλυτικά οι νικητές των 2010 MTV EMAs:

Best New Act: Ke$ha

Best Pop: Lady Gaga

Best Alternative: Paramore

MTV EMA Global Icon: Bon Jovi

Best Rock: Thirty Seconds To Mars

Best Male: Justin Bieber

Best Video: Katy Perry «California Gurls»

Best Hip Hop: Eminem

Free Your Mind: Shakira

Best Live: Linkin Park

Best Female: Lady Gaga

Best Song: Lady Gaga «Bad Romance»

Best European Act: Marco Mengoni

Best Push Artist: Justin Bieber

World Stage: Tokio Hotel

Στο πλαίσιο των EMAs, το ελληνικό MTV απένειμε με έναν ανατρεπτικό τρόπο, το βραβείο Best Greek Act στον Έλληνα σταρ, Σάκη Ρουβά. Ο διάσημος παρουσιαστής του Ισπανικού MTV, Johann Wald, ταξίδεψε στην Ελλάδα αποκλειστικά και μόνο για να απονείμει στο Σάκη το βραβείο, λίγες μόνο μέρες πριν τη φετινή τελετή των MTV EMA 2010, στη Μαδρίτη.

Η βραδιά θα μεταδοθεί σε επανάληψη την Τετάρτη και την Πέμπτη 10 και 11 Νοεμβρίου στις 11 μ.μ., την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στις 10 μ.μ., το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στις 12 μ.μ. και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ.