Affleck: «Δεν θέλω να βγάζω λεφτά από τον Weinstein»

ben-affleck Matt Sayles
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ακολούθησε το παράδειγμα του φίλου του, Kevin Smith, και θα δωρίσει τα κέρδη των ταινιών που έκανε με τον παραγωγό.

Το σκάνδαλο Weinstein έχει προκαλέσει τεράστιους τριγμούς στο Χόλυγουντ, καθώς η δημοσιότητα έδωσε τη δυνατότητα και το κουράγιο σε πολλά άλλα θύματα αντίστοιχων περιπτώσεων να μιλήσουν δημόσια για τις εμπειρίες τους. Η περίπτωση του Harvey Weinstein είναι ιδιαίτερη, αφού ο παραγωγός και η εταιρεία του έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία πολλών αστεριών του Χόλυγουντ.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Ben Affleck, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει ορισμένες κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά, στα πρόθυρα της σεξουαλικής παρενόχλησης. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης απολογήθηκε για τις πράξεις του και σημείωσε πως θέλει να αποτελέσει μέρος της λύσης του σοβαρού προβλήματος που μαστίζει τον χώρο του.

Invision/AP / Todd Williamson

Ο Ben Affleck, όπως πολλοί άλλοι ηθοποιοί, γνώρισε την επιτυχία μέσω των εταιρειών παραγωγής του Harvey Weinstein.

Ακολουθώντας λοιπόν το παράδειγμα του καλού φίλου του και σκηνοθέτη, Kevin Smith, ο Affleck αποφάσισε να δωρίσει τα κέρδη που θα λαμβάνει από τις ταινίες που έκανε με τις εταιρείες του Weinstein. Σύμφωνα με το Variety, ο Affleck έχει υποσχεθεί να δωρίσει τα χρήματα είτε στην φιλανθρωπική οργάνωση Film Independent που στηρίζει ανεξάρτητους κινηματογραφιστές, είτε στην RAINN, η οποία αγωνίζεται για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας.

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο ηθοποιός στις δηλώσεις του, δεν ήθελε να βγάζει πια λεφτά από τον Weinstein και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα κέρδη για καλό σκοπό.