Γιατί δεν πωλούνται πλέον διαμερίσματα στον Πύργο του Trump;

trump-tower
ΤΡΙΤΗ, 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Λέγεται πως μετά την εκλογή του Donald Trump, οι πωλήσεις στον πύργο-υπερπαραγωγή που φέρει το όνομά του, πέφτουν διαρκώς. Σκέφτεστε ό,τι σκέφτομαι; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Χρυσά, επιβλητικά γράμματα στην πρόσοψη του κτιρίου. Trump Tower. Κι όμως, 21 συνολικά μικρότερα ή μεγαλύτερα διαμερίσματα, που προορίζονται για αγορά ή πώληση, παραμένουν στα αζήτητα.

Και μιλάμε για το Μανχάταν. Το περιοδικό Town&Country έγραφε πρόσφατα με πόση δυσκολία προωθούν οτιδήποτε έχει να κάνει με τον Πρόεδρο της Αμερικής σε σχετικές αγγελίες, ενώ εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως και όσα πουλήθηκαν τελικά, πουλήθηκαν στην πιο χαμηλή τιμή της αγοράς. 

Κι αυτό κάτι δείχνει. Ενώ αντίστοιχα υπάρχει ανοδική πορεία στις τιμές πώλησης και ενοικίασης στην ευρύτερη περιοχή στο Μανχάταν, ο κόσμος μάλλον δείχνει την δυσαρέσκειά του στην πολιτική Τrump.

Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Όσοι μπαίνουν πάντως στο Trump Tower σε καθημερινή βάση, έρχονται αντιμέτωποι με τα ίδια μέτρα ασφαλείας που θα είχαν και σε ένα διεθνές αεροδρόμιο. 

Και για πολλούς αυτό είναι ευχάριστο, για την ασφάλειά τους. Για άλλους, κουραστικό και ανασταλτικός παράγοντας να πρέπει να περνάς από τις Αμερικάνικες Μυστικές Υπηρεσίες για να πας στη δουλειά σου ή στο σπίτι σου ή απλώς να πιεις καφέ. Και να πληρώνεις ή να έχεις πληρώσει μια περιουσία. 

Τα καλά της ιστορίας; Η θέα από ψηλά. Η ασφάλεια. Η τοποθεσία. Και η διακόσμηση; Χυδαία πολυτέλεια, αν αυτό λέει κάτι. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com