22+1 πράγματα που (ίσως) δε γνωρίζετε για τη Sandra Bullock

22kai1-pragmata-pou-isos-de-gnorizete-gia-ti-sandra-bullock

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Ήταν πράκτορας του FBI αλλά αναγκάστηκε να αφήσει το όπλο και το σήμα της για να ...κυνηγήσει την τύχη της ως Μις Αμερική, λίγο πριν κάνει αναγκαστική πρόταση γάμου στον βοηθό της, για να γλυτώσει την...απέλαση.

Η «America’s sweetheart», γνωστή και ως «το κορίτσι της διπλανής πόρτας», Sandra Bullock έχει αφήσει ήδη το χαρακτηριστικό της στίγμα στον αμερικανικό κινηματογράφο. Με ιδιαίτερη κωμική χροιά και ταυτόχρονα επιχειρηματική σπιρτάδα, η Sandy, όπως την αποκαλούν οι φίλοι... αποκαλύπτει στο click@Life τα 22+1 μυστικά της, που ίσως δε γνωρίζετε.

1. Γεννημένη την 26η Ιουλίου του 1964 στο Arlington της Virginia, η Sandra Annette Bullock, ήταν πνεύμα ανήσυχο και καλλιτεχνικό. Κάτι που κληρονόμησε από τον καθηγητή φωνητικής, πατέρα της John W. Bullock και τη γερμανίδα τραγουδίστρια της όπερας, μητέρα της, Helga Bullock.

2. Λόγω της μητέρας της φυσικά, μιλάει άπταιστα γερμανικά.

3. Σιχαίνεται τα μιούζικαλ και έχει ορκιστεί να μην συμμετάσχει ποτέ σε κανένα ενώ αγαπημένη της στιγμή της ημέρας είναι το σούρουπο.

4. Λατρεύει τα άλογα αλλά είναι αλλεργική. Το ανακάλυψε μάλιστα τυχαία το 1996 στα γυρίσματα της ταινίας «Two if by Sea».

5. Το χαρακτηριστικό σημάδι στο κεφάλι της το απέκτησε όταν έπεσε σε μία λίμνη και χτύπησε σε βράχο. Βέβαια και η μικρότερη αδερφή της την έχει «σημαδέψει». Της έσπασε τη μύτη με τον αγκώνα της όταν κάποια στιγμή άνοιξε την πόρτα του γκαράζ. Αυτό βέβαια συνέβη όταν ήταν μικρές.

6. Στο γυμνάσιο, ήταν μαζορέτα και ιδιαίτερα δημοφιλής. Μάλιστα οι συμμαθητές της την είχαν ψηφίσει ως «Η καλύτερη επιλογή για να σου φτιάξει τη μέρα».

7. Όταν έκανε τα γυρίσματα της ταινίας «28 Days» (2000) αποφάσισε να περάσει αρκετό χρόνο σε κέντρο αποτοξίνωσης για να μπει …στο πετσί του ρόλου. Τα γυρίσματα έγιναν στη Νέα Υόρκη και ο πρώην συμπρωταγωνιστής της Dennis Hopper, της παραχώρησε για εκείνο το διάστημα το διαμέρισμά του.

8. Πέντε χρόνια πριν, το 1995 αντικατέστησε τη Demi Moore, στην ταινία «While you were sleeping». Κάτι που είχε ήδη κάνει και το 1993 για την Lori Petty στο «Demolition Man».

9. Και αν μέχρι τότε αποτελούσε …δεύτερη επιλογή για τους παραγωγούς, δε συνέβη το ίδιο το 1999. Η Sandra Bullock ήταν η πρώτη που σκέφτηκαν οι συντελεστές, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας «Runaway Bride», αλλά τελικά το ρόλο αυτό ανέλαβε η Julia Roberts.

10. Ένα χρόνο αργότερα η Sandy εμφανίστηκε στο video clip του Bob Schneider «Round and Round» (2000).

11. Έχει αρκετά σπίτια σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ. Ένα από αυτά βρίσκεται στο Austin του Texas όπου γυρίστηκαν και σκηνές για το «Miss Congeniality» (2000).

12. Το ιδιαίτερα γυμνασμένο και καλλίγραμμο σώμα της το οφείλει στον βελονισμό, την αρχαία κινεζική τεχνική που ακολουθεί για να χάνει και βάρος.

13. Η Sandra Bullock είναι διάσημη επίσης και για τις γενναιόδωρες φιλανθρωπικές της προσφορές. Ένα εκατ. δολάρια πρόσφερε στον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό μετά την 11η Σεπτεμβρίου το 2001. Το ίδιο ακριβώς ποσό πρόσφερε και μετά το τσουνάμι στην Ασία το 2004 ενώ και το 2010 μετά τον σεισμό στην Αϊτή χάρισε 1 εκατ. δολάρια στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα.

14. Το 2007, το περιοδικό Forbes εκτιμούσε την περιουσία της για εκείνη τη χρονιά στα 10 εκατ. δολάρια.

15. Αν και εργένισσα εκ πεποιθήσεως, υπέκυψε τελικά και στις 16 Ιουλίου του 2005 παντρεύτηκε τον επίσης ηθοποιό και παραγωγό Jesse James σε μία τελετή σε ένα ράντσο στη Santa Barbara, περιτριγυρισμένη από αγαπημένους φίλους μεταξύ των οποίων οι Jamie Lee Curtis, Hugh Grant, Keanu Reeves, William Shatner, Regina King και κάποια μέλη των Hell’s Angels... απ' του γαμπρού το σόι.

16. Πέντε χρόνια αργότερα, στις 28 Ιουνίου του 2010 χώρισαν, έπειτα από φήμες για 11μηνη παράλληλη σχέση του James με την Michelle McGee. Οι φήμες σύντομα επιβεβαιώθηκαν.

17. Η Sandra Bullock είναι μία εκ των τεσσάρων ηθοποιών που έχουν κερδίσει Όσκαρ Α’ γυναίκειου ρόλου και Χρυσό Βατόμουρο για χειρότερη γυναικεία ερμηνεία. Οι άλλες είναι η Halle Berry, Faye Dunaway, και Liza Minelli. Βέβαια η Bullock είναι η μοναδική που κέρδισε και τα δύο βραβεία την ίδια χρονιά για τις ταινίες «The Blind Side» και το «All about Steve» το 2009. Πήγε και στις δύο τελετές για να παραλάβει τα βραβεία της.

18. Εκτός από τη Bullock υπάρχουν ακόμα 14 συνάδελφοί της που έχουν κερδίσει Όσκαρ υποδυόμενοι ρόλους από πραγματικούς χαρακτήρες, οι οποίοι ήταν ζωντανοί την ημέρα της απονομής.

19. Έχει ζήσει για λίγο στην Βιέννη και το Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία ενώ μέχρι την ηλικία των 12 έμενε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας.

20. Ο γερμανός παππούς της μάλιστα ήταν πυρηνικός επιστήμονας στη Νυρεμβέργη.

21. Το δίπλωμα οδήγησης το πήρε το 1996, λίγο πριν τα γυρίσματα του «Speed 2».

22. Στους πολύ στενούς της φίλους συγκαταλέγονται η Heidi Klum, η Renee Zellweger και η Meryl Streep.

23. Τον Απρίλιο του 2010 υιοθέτησε ένα αγοράκι. Τον Louis Bardot Bullock από τη Νέα Ορλεάνη.

Φωτογραφίες: www.imdb.com

ΣΟΦΗ ΖΙΩΓΟΥ