Οι ψυχοπαθείς ακούνε Justin Bieber, Eminem και Blackstreet

Justin-bieber-live
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Αντίθετα, σύμφωνα με έρευνα, φαίνεται να αδιαφορούν για τους Dire Straits, τους The Knack και την country.

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι οι ψυχοπαθείς προτιμούν τη μουσική του Justin Bieber, του Eminem και των Blackstreet. Η Washington Post αναφέρει πως η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή ψυχολογίας στο NYU Pascal Wallisch και την απόφοιτο Nicole Leal.

Όπως εξηγεί η εφημερίδα, η έρευνα είχε στόχο να εξετάσει τη συσχέτιση μεταξύ των μουσικών προτιμήσεων και τη ψυχοπάθειας. Για τις ανάγκες της έρευνας συμμετείχαν περισσότεροι από 190 φοιτητές ψυχολογίας του NYU, οι οποίοι κλήθηκαν να αξιολογήσουν τα επίπεδα ψυχοπάθειας τους, ενώ στην συνέχεια τους ζητήθηκε να άκουσαν μια σειρά τραγουδιών.

Το «Lose Yourself» του Eminem συμπεριλήφθηκε στο soundtrack του «8 Mile».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του Wallisch και της Leal, οι φοιτητές που είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν από ψυχοπάθεια προτιμούσαν τραγούδια όπως το «What Do You Mean» του Bieber, το «Lose Yourself» του Eminem και το «No Diggity» των Blackstreet. Αντίθετα τραγούδια όπως το «Money For Nothing» των Dire Straits, το πολυδιασκευασμένο κλασικό country κομμάτι «Wayward Wind» και το pop rock hit των The Knack «My Sharona» βρέθηκαν στον πάτο της λίστας.

Wikipedia

Οι Dire Straits δεν «συγκίνησαν» τους φοιτητές που πήραν μέρος στην έρευνα.

Πριν βγάλετε τα συμπεράσματα σας, αξίζει να σημειωθεί πως η Leal ξεκαθάρισε ότι δεν έχει βρεθεί κάποιο μοτίβο αναφορικά με τις μουσικής προτιμήσεις των ψυχοπαθών. Μια από τις αρχικές υποθέσεις ήταν πως οι άνθρωποι με υψηλές πιθανότητες ψυχοπάθειας ενδέχεται να προτιμούν μουσική χωρίς στίχους, με το σκεπτικό ότι οι ψυχοπαθείς αδιαφορούν για αυτούς και τα συναισθήματα του τραγουδιστή. Η έρευνα όμως δεν έδειξε κάτι τέτοιo. Όταν ο Wallisch ρωτήθηκε για τις δικές του μουσικές προτιμήσεις, απάντησε αφοπλιστικά πως η μουσική δεν τον ενδιαφέρει καθόλου.