Μετριόφρονες, όπως πάντα, οι Radiohead για το Rock and Roll Hall of Fame

radiohead-rainbows
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

«Ο Dr. Dre θα έπρεπε να βρίσκεται πολύ πιο ψηλά από τους Radiohead» δήλωσε ο κιθαρίστας των Βρετανών ροκάδων για την υποψηφιότητά τους.

Οι Radiohead είναι ένα από τα συγκροτήματα που είναι υποψήφια για εισαγωγή φέτος στο Rock and Roll Hall of Fame, κάτι το οποίο ο κιθαρίστας του σχήματος Ed O’Brien «δεν καταλαβαίνει», θεωρώντας πως ο Dr. Dre αξίζει να βρίσκεται πολύ πιο ψηλά στη σχετική λίστα.

Η βραχεία λίστα των πέντε καλλιτεχνών πρόκειται να ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο, ενώ η επίσημη τελετή εισαγωγής στο Hall Of Fame θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο. Η μακρά λίστα των υποψηφίων για φέτος περιλαμβάνει εκτός των Radiohead, την Kate Bush, τους Rage Against The Machine, τους Eurythmics, τη Nina Simone, τους Bon Jovi, τους Depeche Mode και άλλους.

«Ως βρετανικό συγκρότημα, είναι ένα από εκείνα τα πράγματα για τα οποία είναι υπέροχο να είσαι υποψήφιος, αλλά από πολιτισμική σκοπιά δεν το καταλαβαίνουμε ακριβώς. Είναι ένα πολύ αμερικάνικο πράγμα. Εμείς οι Βρετανοί είμαστε πολύ κακοί στο να τιμάμε τους εαυτούς μας» δήλωσε στο Esquire o O’Brien.

Radiohead, Kate Bush και Rage Against The Machine βρίσκονται στην μακρά λίστα των υποψηφίων για το Rock and Roll Hall of Fame.

Συνεχίζοντας ο κιθαρίστας των Radiohead τόνισε πως πάντα εκτιμούσε τους Αμερικάνους συναδέλφους του για την καλή διάθεση να συζητήσουν, συμπληρώνοντας πως «υπήρχε μεγάλη έχθρα» με βρετανικά συγκροτήματα. «Είναι στο DNA μας να είμαστε λίγο αβέβαιοι με τις τελετές βράβευσης. Δεν έχουμε και τις καλύτερες εμπειρίες. Δεν θα ήθελα ποτέ να δείξω ασέβεια [στο Hall of Fame] επειδή προφανώς ορισμένοι απίστευτοι καλλιτέχνες είναι υποψήφιοι, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν το καταλαβαίνω» υπογράμμισε ο Βρετανός μουσικός.

Σχολιάζοντας τις υπόλοιπες υποψηφιότητες, ο O’Brien παρατήρησε πως υπάρχουν λίγοι μαύροι καλλιτέχνες και μικρή εκπροσώπηση της hip hop. «Μιλώντας απλά ως θαυμαστής της αμερικάνικης μουσικής, θα πίστευα ότι ο Dr. Dre θα ήταν ήδη εκεί μέσα εδώ και δυο χρόνια. Το όνομά του θα έπρεπε να βρίσκεται πολύ πιο ψηλά από τους Radiohead» δήλωσε χαρακτηριστικά.