O «Μπόρατ» έβαλε σε μπελάδες έξι τουρίστες στο Καζακστάν

borat-mankini-1
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η «ατυχής» στυλική επιλογή τους είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν και να πληρώσουν πρόστιμο για «άσεμνη» εμφάνιση.

Έξι τουρίστες συνελήφθησαν στην Αστάνα, πρωτεύουσα του Καζακστάν, επειδή φορούσαν τα χαρακτηριστικά πράσινα «mankini» που έγιναν δημοφιλή χάρη στον «Μπόρατ» του Sacha Baron Cohen. Οι τουρίστες συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα λόγω «άσεμνης» εμφάνισης και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 22.500 τέγκε (περίπου 57 ευρώ).

Όπως είναι αναμενόμενο, η σύλληψη των έξι τουριστών αποτέλεσε αφορμή για συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η δημοσιογράφος Καζάκα Assem Mirjekeeva αναρωτήθηκε πώς θα αντιδρούσαν οι αρχές μιας άλλης χώρας σε αντίστοιχη περίπτωση ασέβειας, ενώ άλλοι υποστήριξαν πως η σύλληψη ήταν υπερβολική.

Η σατυρική ταινία του Baron Cohen κυκλοφόρησε το 2006 και είχε απαγορευτεί στο Καζακστάν. Η κυβέρνηση της χώρας μάλιστα τότε απείλησε να κινηθεί νομικά κατά του Βρετανού ηθοποιού για δυσφήμηση, κάτι το οποίο είχε μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα, αφού η ταινία έγινε ακόμα πιο δημοφιλής. Τελικά, το 2012 ο υπουργός εξωτερικών του Καζακστάν ευχαρίστησε τον Baron Cohen, αφού ο «Μπόρατ» ευθύνεται για μια σημαντική αύξηση του τουρισμού προς την ασιατική χώρα.