Jennifer Lawrence: «Ένιωσα πως απειλείται η δουλειά μου επειδή μίλησα ανοιχτά»

Jennifer-lawrence Jordan Strauss
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

«Νομίζω πολύς κόσμος δεν βγαίνει μπροστά γιατί φοβάται πως δεν θα ξαναδουλέψει» εκτίμησε η ηθοποιός.

Η περίπτωση του Harvey Weinstein φαίνεται πως δεν είναι σε καμία περίπτωση μοναδική, αφού καθημερινά πλέον γίνονται γνωστές ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, προκαλώντας σοβαρούς τριγμούς στο Χόλυγουντ.

Η Jennifer Lawrence, η οποία πρόσφατα μίλησε για τις σοκαριστικές εμπειρίες που είχε στο ξεκίνημα της καριέρας της, έδωσε μια νέα συνέντευξη όπου αποκάλυψε ένα συμβάν το οποίο την έκανε να αισθανθεί πως η καριέρα της απειλείται. Μιλώντας στο Hollywood Reporter, η Lawrence εξιστόρησε πως όλα ξεκίνησαν όταν ένας σκηνοθέτης έκανε ένα ανάρμοστο σχόλιο για την ηθοποιό.

Η Lawrence αποφάσισε τότε να υποστηρίξει τον εαυτό της με συνέπεια να δεχτεί απειλές από παραγωγό που την προσέγγισε. Σύμφωνα με τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό, o παραγωγός την χαρακτήρισε «πολύ άτακτη», αφήνοντας υπονοούμενα για το επαγγελματικό της μέλλον .

«Απειλήθηκε η δουλειά μου επειδή ο σκηνοθέτης μου είπε κάτι αηδιαστικό. Του απάντησα πως ήταν σιχαμερός. Τιμωρήθηκα για αυτό και φοβήθηκα πως δεν με προσλάμβανε κανείς ξανά» εξήγησε η Lawrence.

Συνεχίζοντας, η ηθοποιός τόνισε πως τέτοια συμβάντα είναι συνηθισμένα στο Χόλυγουντ και θεωρεί πως συμβάλλουν στην κουλτούρα παρενόχλησης και του «νόμου της σιωπής» που φαίνεται να κυριαρχεί. «Με είπαν δύσκολη και εφιαλτική. Νομίζω πολύς κόσμος δεν βγαίνει μπροστά γιατί φοβάται πως δεν θα ξαναδουλέψει. Πρέπει να μπορείς να πεις ότι κάτι δεν είναι σωστό και να μπορεί κανείς να κάνει κάτι, αντί να σου λένε “Α, δεν είναι σωστό; Απολύεσαι”» συμπλήρωσε η Lawrence.