Ο George Clooney επιστρέφει στη μικρή οθόνη με το «Catch 22»

george-clooney Grant Pollard
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης θα πρωταγωνιστήσει στη νέα μεταφορά του αντιπολεμικού μυθιστορήματος του Joseph Heller.

Μετά από πολλά χρόνια, ο George Clooney σκοπεύει να επιστρέψει στην τηλεόραση, αφού, όπως ανακοίνωσε η Paramount Television, ο ηθοποιός θα σκηνοθετήσει και θα πρωταγωνιστήσει στην μεταφορά τού «Catch 22» από τον Joseph Heller. Σεναριογράφοι της σειράς θα είναι οι Luke Davies και David Michôd, ενώ τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2018.

Paramount Pictures

Η κινηματογραφική μεταφορά από τον Mike Nicholls το 1970 είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις.

Το κλασικό αντιπολεμικό μυθιστόρημα του Heller για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη το 1970 από τον Mike Nicholls, με τον Alan Arkin στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Captain Yossarian. Στη μίνι σειρά των έξι επεισοδίων ο Clooney θα υποδυθεί τονColonel Cathcart, τον οποίο είχε ενσαρκώσει ο Martin Balsam στην ταινία.

Το «Catch 22» διαδραματίζεται στην Ιταλία κατά τον Β' ΠΠ και κεντρικός ήρωας είναι ένας βομβαρδιστής της αμερικανικής αεροπορίας, ο οποίος δυσανασχετεί με τις ολοένα και αυξανόμενες αποστολές που του ανατίθενται. Το πρόβλημά του όμως δεν είναι οι χιλιάδες εχθροί στα πεδία των μαχών, αλλά η δική του πλευρά.

Το 1999 ο Clooney άφησε την σιγουριά του «ER» για να δοκιμάσει την τύχη του στην μεγάλη οθόνη.

Μέσα σε όλον τον παραλογισμό του πολέμου, ένας γραφειοκρατικός κανόνας προβληματίζει τον ήρωα, σύμφωνα με τον οποίο εάν κάποιος ανησυχεί για την ασφάλειά του είναι σημάδι εχεφροσύνης. Εάν προσπαθήσει να αποφύγει τις επικίνδυνες αποστολές που του ανατίθενται, όμως, θα βρεθεί υπόλογος στις αρχές.

Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί κάποια συμφωνία με τηλεοπτικό δίκτυο, αλλά με τον πολυβραβευμένο Clooney στο τιμόνι της παραγωγής, λογικά θα ενδιαφερθούν πολλές υπηρεσίες streaming, όπως Netflix, Amazon και Apple.