Μια πρώτη ματιά στην τελευταία ταινία του Daniel Day-Lewis

phantom-thread-daniel-day-lewis
ΤΡΙΤΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η «Αόρατη κλωστή» του Paul Thomas Anderson θα κάνει την πρεμιέρα της στην Ελλάδα την 1η Φεβρουαρίου.

Ο πολυβραβευμένος Daniel Day-Lewis πρόσφατα ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την ηθοποιία, βάζοντας τέλος σε μια λαμπρή καριέρα. Η τελευταία του δραματική ταινία έχει τίτλο «Αόρατη κλωστή».

Η δραματική ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Paul Thomas Anderson λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο της δεκαετίας του 1950 και επικεντρώνεται στον δημοφιλή μόδιστρο Reynolds Woodcock (Day-Lewis) και την αδερφή του, Cyril, (την οποία ενσαρκώνει η Lesley Manville). Τα δύο αδέρφια πίσω από το ξεχωριστό στυλ του οίκου Woodcock βρίσκονται στο επίκεντρο της βρετανικής μόδας, ντύνοντας γαλαζοαίματες, αστέρες του θεάματος και της καλής κοινωνίας.

Οι γυναίκες κυριαρχούν στη ζωή του Woodcock, δίνοντας στον φανατικό εργένη την έμπνευση, που τον έχει κάνει πετυχημένο, και τη συντροφιά που αναζητεί. Μια μέρα όμως συναντά τη νεαρή Alma (Vicky Krieps), η οποία σύντομα αποκτά κεντρική θέση στη ζωή του, ως μούσα και ερωμένη.

Αυτή η αγάπη, όμως, έχει ως αποτέλεσμα η καλά οργανωμένη του ζωή να διαταραχθεί, με ευρύτερες συνέπειες για τον ίδιο και τους γύρω του. Η ταινία  κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες την 1η Φεβρουαρίου και μπορείτε να δείτε ένα πρώτο teaser εδώ.