Επιστολές αλλιώτικες από τις άλλες προς Justin Timberlake, Alanis Morissette και Dave Matthews

greta-gerwig Phil McCarten
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Έναν ευφάνταστο τρόπο διάλεξε η Greta Gerwig για να πάρει τα δικαιώματα της μουσικής για την ταινία «Lady Bird»;

Ένας από τους «πονοκεφάλους» μιας κινηματογραφικής παραγωγής είναι η απόκτηση των σχετικών αδειών για τη χρήση μουσικής γνωστών καλλιτεχνών, αφού συχνά οι σχετικές εταιρείες προβάλλουν υψηλές αξιώσεις. Η Greta Gerwig όμως είχε έναν «ασυνήθιστο» τρόπο για να αποκτήσει τα σχετικά δικαιώματα χρήσης για την κωμωδία «Lady Bird»: έγραψε γράμματα κατευθείαν στους καλλιτέχνες.

Στην ταινία της, στην οποία πρωταγωνιστεί η Saoirse Ronan, ακούγονται το «Cry Me A River» του Justin Timberlake, το «Hand In My Pocket» της Alanis Morissette και το «Crash» του Dave Matthews. Όπως αποκάλυψε η σκηνοθέτης και συγγραφέας της ταινίας στην εκπομπή Late Nate With Seth Meyers, εξασφάλισε τα δικαιώματα μέσω επιστολών.

Invision/AP / Amy Harris

«Τι μπορώ να πω; Είσαι ο Justin Timberlake. Ήσουν το soundtrack της εφηβικής ηλικίας μου. Η άνοδός σου συνέπεσε με την πολύ περίεργη εφηβεία μου» έγραψε στον Timberlake η Gerwig, για να τονίσει πως «δεν θα ενηλικιωνόταν» χωρίς τη solo δουλειά του και τους *Nsync.

AP / Christof Stache

Γράφοντας στην Morissette, η σκηνοθέτης αποκαλύπτει πως το «Jagged Little Pill» ήταν η πρώτη κασέτα που αγόρασε ποτέ, εξηγώντας παράλληλα πως ήταν ένας από τους αγαπημένους δίσκους της και της παρέας της. «Ευχαριστώ πολύ που εξετάζεις αυτό το αίτημα και σε ευχαριστώ για όλη τη μουσική που έκανες. Έκανες πολλά κορίτσια να νιώσουν ότι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα» σημειώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή της.

Invision/AP / Owen Sweeney

«Μακάρι να μπορούσα να ταξιδέψω στον χρόνο και να πω στον 16χρονο εαυτό μου πως αυτή η στιγμή έρχεται – δεν θα με πίστευε ποτέ, αλλά για να είμαι ειλικρινής, ούτε και ως 32χρονη δυσκολεύομαι να το πιστέψω» έγραψε στον Dave Matthews η Gerwig. Όπως αναφέρει στην εισαγωγή του γράμματός της, όταν ήταν μικρή άκουγε το «Before These Crowded Streets» και φανταζόταν πώς θα ήταν να είναι ερωτευμένη, να ταξιδεύει και να δημιουργεί.