Άσχημα τα νέα για το «Justice League»

Justice-league
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Βάσει υπολογισμών, η Warner Bros ενδέχεται χάσει 50 με 100 εκατομμύρια δολάρια από την ταινία με τους υπερήρωες της DC.

Παρά το γεγονός ότι η Warner Bros έχει ένα από τα πιο δυνατά comic book franchises στα χέρια της, το πρόσφατο reboot που έχει επιχειρήσει για να ανταγωνιστεί την Marvel έχει αποτύχει να πείσει, τόσο κριτικούς όσο και κοινό. Με εξαίρεση μονάχα την «Wonder Woman», οι υπόλοιπες ταινίες έχουν αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα, κάτι το οποίο φάνηκε από τις εισπράξεις στα box office.

Η τελευταία ταινία της Warner με τους υπερήρωες της DC δεν φαίνεται να αντιστρέφει το κλίμα, αφού οι εισπράξεις της πρώτης εβδομάδας για το «Justice League» έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην Warner Brothers. Σύμφωνα με τον συνεργάτη του Forbes και παραγωγό, Rob Cain, η Warner Bros μπορεί να υποστεί ζημιά της τάξης των 50 με 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η τεράστια παγκόσμια επιτυχία της «Wonder Woman» ήταν κάπως αναπάντεχη.

Όπως εξηγεί ο Cain, το συνολικό κόστος παραγωγής και προώθησης της ταινίας υπολογίζεται στα 600 εκατομμύρια. Με τις εισπράξεις της πρώτης εβδομάδας να ανέρχονται στα 96 εκατομμύρια δολάρια και σε συνδυασμό με τις επιδόσεις των προηγούμενων ταινιών σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Cain εκτιμά ότι το «Justice League» θα έχει συνολικά έσοδα γύρω στα 635 εκατομμύρια δολάρια – σαφώς λιγότερα από τα «Batman v Superman» και την «Ομάδα Αυτοκτονίας».

Μπορεί να φαίνεται πως υπάρχει κέρδος 35 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά ο παραγωγός τονίζει ότι τα χρήματα αυτά δεν πάνε όλα στην Warner Bros, καθώς αναλογούν ποσοστά σε άλλες εταιρείες παραγωγής, διανομείς κτλ. Αυτό σημαίνει πως η Warner τελικά θα εισπράξει γύρω τα 545 εκατομμύρια δολάρια, που σημαίνει ότι η ζημιά της θα είναι γύρω τα 55 εκατομμύρια δολάρια.

Προφανώς, οι εκτιμήσεις του Cain μπορεί να αποδειχθούν λανθασμένες – κάτι το οποίο έγινε στην περίπτωση της «Wonder Woman», η οποία διέψευσε όλες τις προβλέψεις και σημείωσε τεράστια επιτυχία. Ακόμα όμως και εάν το «Justice League» τα πάει καλύτερα από όσο προβλέπει ο Cain, οι υπεύθυνοι στην Warner Bros έχουν θορυβηθεί από τις επαναλαμβανόμενες αστοχίες με «μεγάλα χαρτιά» όπως είναι ο Superman και ο Batman.