Η Scotland Yard ερευνά τις καταγγελίες για τον Kevin Spacey

kevin-spacey Matthias Balk
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

O ηθοποιός αντιμετωπίζει κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης τον καιρό που ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στο Λονδίνο.

Οι αστυνομικές αρχές του Λονδίνου έχουν ξεκινήσει έρευνα μετά από καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση από τον Kevin Spacey, τον καιρό του ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στο Old Vic. Μετά την πρώτη καταγγελία, πριν από ένα μήνα περίπου, για ανάρμοστη συμπεριφορά εκ μέρους του βραβευμένου με δυο Όσκαρ ηθοποιού, ακολούθησαν δεκάδες άλλες.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε στο Hollywood Reporter πως διεξάγονται έρευνες σε δυο καταγγελίες. Η πρώτη έρευνα έχει να κάνει με συμβάν στο σπίτι του Spacey στο Λονδίνο το 2008, ενώ η νέα έρευνα εξετάζει καταγγελίες για συμβάν που φέρεταιν να έγινε το 2005 στην περιοχή του Λάμπεθ, όπου και στεγάζεται το Old Vic.

Το Old Vic, από τη πλευρά του, ανακοίνωσε πως έχει λάβει 20 προσωπικές μαρτυρίες για ανάρμοστη συμπεριφορά από τον Spacey την περίοδο που ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής. Παρά το γεγονός ότι ο εκτελεστικός διευθυντής ισχυρίστηκε πως δεν έχει ακούσει φήμες σχετικά με τη συμπεριφορά του Spacey, πολλοί κατηγόρησαν το θέατρο πως στο παρελθόν «αγνόησε» τις καταγγελίες.

Ο Spacey αρχικά επιχείρησε να υποβαθμίσει τις σοβαρές καταγγελίες για την ανάρμοστη συμπεριφορά του, αλλά καθώς άρχισαν να πληθαίνουν και να έρχονται στο φως σοκαριστικές λεπτομέρειες, τήρησε σιωπή ιχθύος. Με το Netflix και τον εκπρόσωπό του να διακόπτουν τους δεσμούς μαζί του, ο ηθοποιός πρόσφατα εισήχθη αυτοβούλως σε σχετικό πρόγραμμα απεξάρτησης.