Πόσα χρήματα θα δίνατε για ένα συλλεκτικό ζευγάρι αθλητικά;

pharrell-1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

H μόδα έχει ξεφύγει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και κάθε φορά που ακούμε για μια νέα συνεργασία, έναν καλλιτέχνη ή κάποιον που έχει εκατομμύρια ακολούθους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η τιμή ανεβαίνει ακόμη περισσότερο. Και τώρα; Τι ετοιμάζει ο Pharrell Williams στον ρόλο του σχεδιαστή; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Είδαμε ξανά και ξανά σε φωτογραφίες τα αθλητικά, τους διάσημους καλεσμένους στο λανσάρισμα, τον ίδιο τον Pharrell, φυσικά, να τα φοράει, και διαβάσαμε ότι τα ολοκαίνουργια αθλητικά του οίκου Chanel σε συνεργασία με τον Pharrell Williams και την εταιρία Adidas θα κυκλοφορήσουν σε περιορισμένο αριθμό.

Πώς μεταφράζεται αυτό; Mην αγχώνεστε. Για να δημιουργηθεί η απαιτούμενη υστερία που συνοδεύει αντίστοιχες κινήσεις μάρκετινγκ, μαθαίνουμε ότι τα συγκεκριμένα αθλητικά, ασπρόμαυρα, μίνιμαλ παπούτσια, είναι αποκλειστικά φτιαγμένα για το ανδρικό κοινό, θα βγουν μόλις 500 ζευγάρια στο εμπόριο, κοστίζουν 1000 δολάρια, κι αν καταφέρει κανείς να τα αποκτήσει, μπορεί να τα μεταπουλήσει ακόμη και για 40.000 δολάρια (!).

Eίναι και η επωνυμία σιδηρόδρομος που πρέπει (μάλλον) να δικαιολογηθεί. Chanel X Pharrell Williams X Adidas Originals. Τα φοράς και πετάς; Τα φοράς και δεν πατάς καν στο πάτωμα, για να μην πάθουν κάτι.

Και αποκλείεται να περάσουν απαρατήρητα, γιατί τουλάχιστον το ζευγάρι που κυκλοφορεί διεθνώς είναι μαυρόασπρο, και το ένα παπούτσι γράφει με λευκά γράμματα Pharrell και το άλλο Chanel, για να μην γίνει καμία παρεξήγηση.

Στη Γαλλία έγινε και σχετικός διαγωνισμός για να βάλει ένας τυχερός το όνομά του στο site του Colette και να διεκδικήσει ένα τέτοιο ζευγάρι, συλλεκτικό, γιατί είναι η πρώτη φορά που ένας ιστορικός οίκος, ο οίκος Chanel, συνυπάρχει στην ίδια ετικέτα με άλλον οίκο, κι ας είναι εταιρεία αθλητικών ειδών.

Κι επειδή φοβούνται μήπως τα ποπ αθλητικά πέσουν σε λάθος χέρια, γίνεται και ένα είδος …κάστινγκ με τους υποψήφιους να δίνουν παραπάνω στοιχεία από ότι συνήθως, προκειμένου να τα αγοράσουν. Για την ώρα, είδαμε τον Justin Timberlake να φωτογραφίζεται με τον Pharrell Williams. Αν φορούσε τα σωστά αθλητικά; Λεπτομέρειες. Μπορεί να σχεδιάζει ήδη το δικό του ζευγάρι που θα γράφει Justin Chanel.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com