Uma Thurman: «Δεν αξίζεις σφαίρα, Harvey»

uma-thurman TT Nyhetsbyrån
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Οι αιχμηρές ευχές της χολιγουντιανής σταρ στον Weinstein για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Την Ημέρα των Ευχαριστιών επέλεξε η Uma Thurman για να σχολιάσει το πολύκροτο σκάνδαλο με τον Harvey Weinstein, αφού έστειλε παράλληλα τις ευχές της. Πριν από λίγες εβδομάδες η Thurman είχε αρνηθεί να προβεί σε σχόλια μέχρι να νιώσει «λιγότερο οργισμένη».

Στο μήνυμά της που έστειλε τους θαυμαστές της μέσω Instagram για την αμερικάνικη γιορτή, η ηθοποιός έγραψε: «Νιώθω ευγνώμων σήμερα που ζω, για όλους όσους αγαπώ και για όλους όσους έχουν το θάρρος να υπερασπιστούν άλλους».

Στη συνέχεια, η Thurman αναφέρθηκε στην προηγούμενη δήλωσή της γράφοντας: «Πρόσφατα είπα πως ήμουν οργισμένη και έχω ορισμένους λόγους, #metoo, σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε από την έκφραση του προσώπου μου» αφήνοντας να εννοηθεί πως έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης.

Αφού λοιπόν εξήγησε πόσο σημαντικό είναι να έχει κανείς τον χρόνο για να είναι δίκαιος και ακριβής, έστειλε τις ευχές της για την Ημέρα των Ευχαριστιών, σε όλους λέγοντας: «Εκτός από εσένα Harvey και όλους τους διαβολικούς συνωμότες – χαίρομαι που πηγαίνει αργά – δεν αξίζεις μια σφαίρα».

Reuters / Andrew Kelly

O Harvey Weinstein είχε εκτελέσει χρέη παραγωγού σε αρκετές ταινίες της Thurman, όπως το «Pulp Fiction».

Στις προηγούμενες δηλώσεις της η Thurman είχε τονίσει πως δεν είχε έτοιμο κάποιο «μαζεμένο soundbyte» και όταν ρωτήθηκε για τον Weinstein δήλωσε με εμφατικό τρόπο: «Δεν είμαι παιδί και έχω μάθει πως όταν μιλάω με οργή συνήθως μετανιώνω για τον τρόπο κατά τον οποίο εκφράζομαι. Όποτε περιμένω να νιώσω λιγότερο οργισμένη. Όταν είμαι έτοιμη, θα πω αυτά που έχω να πω».