Ο Morrissey θα σκότωνε τον Trump «για το καλό της ανθρωπότητας»

morrissey
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Παράλληλα, εξέφρασε αμφιβολίες για τις πρόσφατες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση κατά ισχυρών του Χόλυγουντ.

Ο πρώην τραγουδιστής των Smiths δεν έχει κρύψει τη δυσαρέσκειά του με τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump και δήλωσε πως δε θα δίσταζε να τον σκοτώσει «για το καλό της ανθρωπότητας», εάν του δινόταν η ευκαιρία.

Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Der Spiegel, ο Morrissey σχολίασε πως ο Trump βρέθηκε στο επίκεντρο των media πολύ περισσότερο από τους άλλους υποψηφίους, όπως ο Bernie Sanders, και, παρά τις εκτιμήσεις, κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές.

AP

«Πιάνει τα πάντα σαν μικρό παιδί» είπε για τον Trump ο Morrissey.

«Τα αμερικάνικα media βοήθησαν τον Trump» τόνισε ο Morrissey, εξηγώντας πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ αδιαφορεί για το χιούμορ ή την κριτική που του ασκείται γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η δημοσιότητα. «Από τότε που ανέλαβε την εξουσία, έχει κουράσει τον κόσμο. Δεν είναι αρχηγός. Είναι παράσιτο» υπογράμμισε ο Morrissey. Ο Βρετανός τραγουδιστής αποκάλυψε πως η εκλογική νίκη του Trump τον εξέπληξε, προσθέτοντας: «Ίσως δεν έχω πίστη πια στην πολιτική ελίτ».

Όταν ρωτήθηκε εάν είχε τη δυνατότητα να σκοτώσει τον Trump πατώντας ένα κουμπί, ο Morrissey ήταν κατηγορηματικός: «Θα το πατούσα, για την ασφάλεια της ανθρωπότητας. Δεν έχει να κάνει με την προσωπική μου γνώμη για τον ίδιο ή την οικογένειά του, αλλά θα το πατούσα προς το συμφέρον της ανθρωπότητας».

AP Images / Matthias Balk

Ο Morrissey δίχασε με τις αμφιβολίες που εξέφρασε για τις σοβαρές καταγγελίες που έχου γίνει κατά του Kevin Spacey.

Στην ίδια συνέντευξη ο Morrissey αναφέρθηκε στις συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά παραγόντων όπως ο Harvey Weinstein. Ο ίδιος θεώρησε πως οι καταγγελίες που έχουν γίνει κατά του Kevin Spacey δεν «ακούγονται ιδιαίτερα αξιόπιστες», ενώ εκτίμησε πως ο ηθοποιός δέχεται έναν «αναίτιο πόλεμο».

Όπως είναι αναμενόμενο και έχει γίνει στην περίπτωση άλλων που έχουν εκφράσει αμφιβολίες για τις σοβαρότατες καταγγελίες, ο Βρετανός τραγουδιστής δέχτηκε πυρά για τις εκτιμήσεις του. Απαντώντας στις δηλώσεις του Morrissey για τον Spacey, η τραγουδίστρια των Garbage, Shirley Manson, σχολίασε μέσω Twitter πως ο τραγουδιστής έχει «χάσει το μυαλό του».