Ο Paul Thomas Anderson αποθεώνει τον Daniel Day-Lewis

daniel-day-lewis-paul-thomas-anderson Mark J. Terrill
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Δέκα χρόνια μετά το Οσκαρικό «Θα χυθεί αίμα», σκηνοθέτης και ηθοποιός συνεργάζονται ξανά στην «Αόρατη κλωστή».

Ο Paul Thomas Anderson μίλησε για τη νέα και από ό,τι φαίνεται τελευταία συνεργασία του με τον Daniel Day-Lewis, στην ταινία «Αόρατη κλωστή». Οι δυο είχαν συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία το 2007 στη δραματική ταινία «Θα χυθεί αίμα», για την οποία ο Day-Lewis βραβεύτηκε το δεύτερο του Όσκαρ.

AP

O Day-Lewis απέσπασε το Όσκαρ καλύτερου α’ ανδρικού ρόλου για τον ρόλο του στο «Θα χυθεί αίμα».

Ο σκηνοθέτης πρόσφατα μίλησε στο Variety για τη νέα συνεργασία του με τον πολυβραβευμένο ηθοποιό. «Κάναμε έρευνα μαζί και συμφωνήσαμε πως θα μοιραστώ τη συγγραφή μαζί του, καθώς προχωρούσαμε» αναφέρει ο Anderson, για να εξηγήσει στη συνέχεια πως «τα πάντα στο σπίτι του Woodcock [του χαρακτήρα του Day-Lewis] ήταν τόσο συγκεκριμένα», από τις καρέκλες, μέχρι τα ασημικά και τα φλιτζάνια του τσαγιού.

Στην «Αόρατη κλωστή» η Lesley Manville και η Vicky Krieps.

Ως εκ τούτου «πρέπει να συμπεριλάβεις τον Daniel σε κάθε τέτοια πτυχή», τονίζει ο σκηνοθέτης. «Δεν θα μπορούσε δηλαδή ο Mark Bridges, ο σχεδιαστής κουστουμιών, να πάει ανεξάρτητα και να δημιουργήσει ένα σωρό κουστούμια και μετά να τα βάλει στα πόδια του Reynolds Woodcock. Ήταν προϊόν συνεργασίας και τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο έρχονται από τον Reynolds. Και έτσι έπρεπε να είναι. Η παραγωγή προχώρησε για αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Anderson.

Στη νέα ταινία, η οποία θα κάνει την πρεμιέρα της στην Ελλάδα την 1η Φεβρουαρίου, συμπρωταγωνιστούν η Lesley Manville και η Vicky Krieps. Η «Αόρατη κλωστή διαδραματίζεται στο Λονδίνο της δεκαετίας του 1950 και επικεντρώνεται στον δημοφιλή μόδιστρο Reynolds Woodcock και την αδερφή του, Cyril. Τα δύο αδέρφια πίσω από το ξεχωριστό στυλ του οίκου Woodcock βρίσκονται στο επίκεντρο της βρετανικής μόδας, ντύνοντας γαλαζοαίματες, αστέρες του θεάματος και της καλής κοινωνίας. Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ.