Μεγαλώνει η αυτοκρατορία της Victoria Beckham

victoria-beckham Carlo Allegri
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η πρώην Spice Girl συγκέντρωσε 30 εκατομμύρια λίρες σε επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων.

Αφού ξέκοψε, για άλλη μια φορά, το ενδεχόμενο ενός νέου reunion των Spice Girls, η Victoria Beckham ετοιμάζεται να επεκτείνει την αυτοκρατορία της. Μετά από χρόνια συζητήσεων για πιθανή πώληση της πετυχημένης εταιρείας μόδας, η Beckham ανακοίνωσε πως πούλησε ένα ποσοστό της επιχείρησης στην Neo Investment Partners για 30 εκατομμύρια λίρες (περίπου 33,5 εκατομμύρια ευρώ).

AP / Andres Kudacki

Η Beckham, η οποία ίδρυσε την εταιρεία με τον σύζυγο της David Beckham και τον πρώην μάνατζερ των Spice Girls Simon Fuller, δήλωσε «ενθουσιασμένη» που θα συνεργαστεί με την Neo. Η πρώην pop star και νυν σχεδιάστρια μόδας σημείωσε πως η συνεργασία θα επιτρέψει στην εταιρεία να επεκτείνει την επιχειρηματική δραστηριότητα της σε νέες αγορές, τόσο με νέα καταστήματα όσο και μέσω το διαδικτύου.

«Καθώς η επιχείρηση μου μπαίνει στην δεύτερη δεκαετία λειτουργίας της, αυτή η επένδυση και εταιρική σχέση σηματοδοτούν ένα νέο εξαιρετικά συναρπαστικό κεφάλαιο» δήλωσε χαρακτηριστικά η Victoria Beckham. Όπως εξήγησε στη συνέχεια, αναζητούσε έναν επενδυτή που να κατανοεί το όραμά της για το χώρο της μόδας και παράλληλα να σεβαστεί την αποφασιστικότητά της να διατηρήσει την επιχείρηση της ανεξάρτητη.

AP / Andres Kudacki

Η επιχείρηση της Beckham αρχικά έγινε γνωστή για τα κομψά φορέματά της, αλλά πλέον έχει επεκταθεί με σειρές αξεσουάρ, οπτικών και υποδημάτων. Πρόσφατα έβγαλε μια δεύτερη σειρά ενδυμάτων, την «Victoria by Victoria Beckham» και εγκαινίασε κεντρικά καταστήματα στο Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ. Παράλληλα, ξεκίνησε συνεργασίες με αλυσίδες καταστημάτων όπως την Target, την εταιρεία καλλυντικών Estée Lauder και την μάρκα αθλητικών Reebok.

AP / Richard Drew

Η Neo από την πλευρά την ιδρύθηκε και αυτή το 2008 στο Λονδίνο, με έμφαση στην ευρωπαϊκή αγορά ειδών πολυτελείας. Πέραν της Victoria Beckham, έχει επενδύσει στην Ami Paris και την Valextra. Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο διοικητής και πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs, David Belhassen σχολίασε πως η Beckham αποτελεί εμπνέει εκατομμύρια γυναικών σε όλο τον κόσμο και έχει χτίσει μια μοναδική και ξεχωριστεί μάρκα πολυτελείας με ισχυρή ταυτότητα και μεγάλες δυνατότητες.

AP / Richard Drew

Παρά την περίοπτη θέση στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης, τις σημαντικές πωλήσεις σε πολλές περιοχές και την αναγνώριση των προϊόντων της, η εταιρεία συνεχίζει να μην παρουσιάζει κέρδη και πρόσφατα έλαβε χρηματοδότηση από την DB Ventures. Τα ετήσια έσοδα της εταιρείας υπολογίζονται στα 36 περίπου εκατομμύρια λίρες, με την επιχείρηση να σημειώνει πως τα αποτελέσματα του πρώτου εξάμηνο του 2017 δείχνουν πως το έτος θα κλείσει με διψήφιο ποσοστό ρυθμού ανάπτυξης.