Αντιμέτωποι με κατηγορίες για σωματεμπορία οι αδερφοί Weinstein

harvey-weinstein-bob-weinstein Al Seib
ΤΡΙΤΗ, 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Πάνω από 100 γυναίκες έως τώρα έχουν καταγγείλει τον παραγωγό για σεξουαλική κακοποίηση και εκφοβισμό.

Η Βρετανίδα ηθοποιός και μοντέλο Kadian Noble έχει καταθέσει μήνυση κατά των Harvey και Bob Weinstein και της εταιρείας παραγωγής τους The Weinstein Company, κάνοντας λόγο για σωματεμπορία. Από τις αρχές Οκτωβρίου πάνω από 100 γυναίκες έχουν καταγγείλει τον Harvey Weinstein για σεξουαλική κακοποίηση και εκφοβισμό σε διάστημα 40 ετών, με τον παραγωγό να αρνείται τις ποινικές κατηγορίες.

Σύμφωνα με την 31 ετών Noble, γνώρισε τον Harvey Weinstein στο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών του 2014, όπου και την προσκάλεσε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, για να συζητήσουν το επαγγελματικό μέλλον της. Εκεί ο Weinstein άρχισε να της κάνει μασάζ και εν τέλει την εξανάγκασε να τον ικανοποιήσει, λέγοντάς της: «Όλα θα ταχτοποιηθούν εάν χαλαρώσεις».

Στην μήνυσή της η Noble τονίζει πως ο παραγωγός ήταν σε θέση να την εξαναγκάζει σε σεξουαλικές πράξεις με την υπόσχεση ότι μπορεί να επηρεάσει την βιομηχανία του κινηματογράφου, κάτι το οποίο εμπίπτει στησχετική νομοθεσία για σωματεμπορία. Παράλληλα όμως η ηθοποιός κατέθεσε μήνυση κατά του Bob Weinstein και της Weinstein Company, θεωρώντας πως είχαν γνώση της συμπεριφοράς του Harvey Weinstein και είτε αγνόησαν τις καταγγελίες, είτε «διευκόλυναν» το έργο του.

Η εκπρόσωπος του Harvey Weinstein, Holly Baird, αρνήθηκε τις κατηγορίες για μη συναινετικό σεξ, τονίζοντας πως ο παραγωγός ουδέποτε «εκδικήθηκε» γυναίκες που τον απέρριψαν ερωτικά. Ο Bob Weinstein δεν έχει απαντήσει στις καταγγελίες, αλλά έχει αρνηθεί πως είχε γνώση της ανάρμοστης συμπεριφοράς του αδερφού του, Harvey.