14+1 πράγματα που (ίσως) δε γνωρίζετε για τον Benicio Del Toro

14kai1-pragmata-pou-isos-de-gnorizete-gia-ton-benicio-del-toro

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Η χαρακτηριστική μπάσα φωνή, η «σκληρή» εμφάνιση και η γοητευτικά παράνομη αίσθηση που αποπνέει, είναι αυτά που κάνουν τον μοναδικό Benicio Del Toro να κατακτά κοινό και κριτικούς σε κάθε κινηματογραφική του εμφάνιση.

Άλλοτε σα... λυκάνθρωπος, άλλοτε σαν Τσε και άλλοτε πάλι στο οικείο, για τους χαρακτήρες που υποδύεται, περιβάλλον της παρανομίας και του υποκόσμου, ο Πορτορικανός ηθοποιός έχει ένα ξεχωριστό άστρο στην έβδομη τέχνη. Τα 14+1 μυστικά πίσω από το …άστρο αυτό σας αποκαλύπτει ευθύς αμέσως το click@Life.

1.Γιος του Gustavo και της Fausta Sanchez Del Toro, ο Benicio Monserrate Rafael Del Toro Sanchez, ή Beno για τους φίλους, μεγάλωσε σε μία οικογένεια δικηγόρων και όλα έδειχναν ότι ούτε αυτός θα ξέφευγε από την παράδοση. Τρίτη γενιά μάλιστα αφού και η γιαγιά του Sarah Torres ήταν γνωστή δικηγόρος.

2.Στα 9 του ωστόσο πεθαίνει η μητέρα του και ο πατέρας του αποφασίζει να μετακομίσουν από το Santurce του Πουέρτο Ρίκο σε μία φάρμα στο San Diego.

3. Στα 13 του ο πατέρας του τον έστειλε εσωτερικό σε σχολείο στην Πενσιλβάνια.

4. Αστέρι του μπάσκετ αλλά και με κρυφή επιθυμία για την υποκριτική ο μικρός Benicio, δυσκολεύτηκε να πάει κόντρα στην οικογενειακή παράδοση και αποφάσισε να σπουδάσει οικονομικά και επιχειρήσεις στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο San Diego.

5. Πολύ γρήγορα όμως βρήκε το δρόμο προς την υποκριτική και σπούδασε με υποτροφία στο «Conservatory of Acting» της Stella Adler.

6. Ένα από τα μεγαλύτερα πάθη του είναι να ζωγραφίζει ελαιογραφίες.

7. Το επίθετό του Del Toro στα ισπανικά σημαίνει «του ταύρου».

8. Στα γυρίσματα της ταινίας «Fear and Loathing in Las Vegas» (1998) έκαψε επανειλημμένα τον εαυτό με του με τσιγάρα γιατί έτσι ακριβώς έκανε και ο πραγματικός χαρακτήρας που υποδυόταν. Οι σκηνές αυτές ποτέ δεν προβλήθηκαν.

9. Αρνήθηκε να παίξει τον σύζυγο της Frida Kahlo στην ταινία του 2002 «Frida» επειδή θα χρειαζόταν να πάρει αρκετά κιλά. Ωστόσο το 1998 για το «Fear and Loathing in Las Vegas» δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει 20 κιλά.

10. Στα γυρίσματα της ταινίας «The Hunted» του 2003 τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στον καρπό του όταν σε μία σκηνή που υποτίθεται ότι πάλευε με ένα μαχαίρι, ο συμπρωταγωνιστής του Tommy Lee Jones έπεσε πάνω του. Αναγκάστηκε να μείνει εκτός δουλειάς για αρκετούς μήνες και χρειάστηκε 3ωρες καθημερινές φυσιοθεραπείες. Ακόμα δεν είναι σίγουρο αν θα ανακτήσει ποτέ πλήρη λειτουργία του καρπού του.

11. Στο γνωστό τραγούδι «La isla Bonita» θα τον δείτε να κάθεται πάνω σε ένα αυτοκίνητο καθώς η Madonna ερμηνεύει για τον… Pedro της.

12. Είναι ο τρίτος πορτορικανός που κερδίζει Όσκαρ (β’ ανδρικού ρόλου στο «Traffic»). Πρώτος ο José Ferrer ως «Cyrano de Bergerac» το 1950 και ακολούθησε η Rita Moreno για τον «West Side Story» (1961). Ο Ferrer ήταν θείος του George Clooney.

13. Μάλιστα ο Benicio Del Toro είναι ένας από τους πέντε συνολικά ηθοποιούς που έχουν κερδίσει Όσκαρ, με τον χαρακτήρα που υποδύεται να μιλά σχεδόν αποκλειστικά σε ξένη γλώσσα. Ο Benicio μιλούσε στο «Traffic» ισπανικά. Οι υπόλοιποι τέσσερις είναι η Sofia Loren, ο Robert De Niro, ο Roberto Begnini και η Marion Cotillard.

14. Είναι ο νεότερος ηθοποιός που έχει παίξει τον κακό σε ταινία του James Bond. Ήταν το 1989 που υποδύθηκε τον Dario στο «Licence to Kill».

15. Ο 45χρονος σήμερα Benicio έχει μία κόρη μόλις 1 έτους, την Delilah Del Toro, η οποία γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου του 2011. Η μητέρα της είναι η επίσης ηθοποιός και παραγωγός Kimberly Stewart, κόρη του γνωστού ροκ σταρ Rod Stewart.

φωτογραφίες: www.imdb.com

ΣΟΦΗ ΖΙΩΓΟΥ