Διχάζει η Rooney Mara ως Μαρία Μαγδαληνή

mary-magdalene-rooney-mara-2
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο Joaquin Phoenix υποδύεται τον Χριστό στην δραματική ταινία για μια από τις παρεξηγημένες γυναίκες στην ιστορία.

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της νέας δραματικής ταινίας «Μαρία Μαγδαληνή» από τον Garth Davis, με την Rooney Mara στον ομώνυμο ρόλο και συμπρωταγωνιστή τον Joaquin Phoenix στον ρόλο του Χριστού. Η ταινία, της οποίας το σενάριο έγραψαν οι Helen Edmundson και Philippa Goslett, επιχειρεί να σκιαγραφήσει μια από τις πιο αινιγματικές βιβλικές φιγούρες, την Μαρία  Μαγδαληνή.

Η ταινία του Garth Davis θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2018.

Εδώ παρουσιάζεται ως μια νεαρή γυναίκα η οποία έρχεται σε σύγκρουση με τις ιεραρχίες του τόπου της, μέχρι που συναντά τον Ιησού Χριστό. Παρά το γεγονός ότι οι υπόλοιποι μαθητές και ακόλουθοι του Χριστού την παίρνουν με κακό μάτι και την αντιμετωπίζουν ως «παρείσακτο», η Μαγδαληνή και ο Χριστός έρχονται κοντά μαζί.

Λόγω της θεματολογίας της ταινίας, μένει να φανεί κατά πόσο ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις σε θρησκευτικούς κύκλους. Ήδη άλλωστε έχουν εκφραστεί προβληματισμοί για την επιλογή της Mara στον πρωταγωνιστικό ρόλο, δεδομένου ότι η Μαγδαληνή είχε μεσοανατολίτικη καταγωγή.

Στον ρόλο του Χριστού εμφανίζεται ο Joaquin Phoenix.

«Η ωμή και γενναία προσέγγιση της Rooney στις ερμηνείες της, σε συνδυασμό με τον βαθιά μαγνητικό εσωτερικό κόσμο, κατέχει όλες τις απαιτούμενες διαστάσεις για να ενσαρκώσει μια από τις πιο παρεξηγημένες γυναίκες της ιστορίας – την Μαρία Μαγδαληνή» είχε δηλώσει για την επιλογή τής Mara ο σκηνοθέτης της ταινίας.

Στην ταινία, η οποία θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2018, παίζουν επίσης ο Chiwetel Ejiofor τον ρόλο του Πέτρου, ο Ryan Corr του Ιωσήφ και ο Tahar Rahim του Ιούδα Ισκαριώτη.

Δείτε το τρέιλερ εδώ.