Ο τραγουδιστής των Sex Pistols καθοδόν προς την Eurovision

John-lydon-live Balazs Mohai
ΤΡΙΤΗ, 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο John Lydon έχει βάλει στόχο να αντιπροσωπεύσει την Ιρλανδία στον ετήσιο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Ο τραγουδιστής των Sex Pistols (και Public Image Ltd), John Lydon, ενδέχεται να αντιπροσωπεύσει την Ιρλανδία στον διαγωνισμό της Eurovision για το 2018. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Lydon και ο συνθέτης Nial Mooney έγραψαν μαζί ένα country punk τραγούδι με τίτλο «Please To Meet You» το οποίο σκοπεύουν να καταθέσουν στον τοπικό διαγωνισμό στην Ιρλανδία, για την ανάδειξη του αντιπροσώπου στην Eurovision.

«Θα ήταν τεράστια τιμή για μένα να εκπροσωπεύσω την Ιρλανδία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision» δήλωσε ο ίδιος ο 61χρονος τραγουδιστής στην Irish Sun. Αναφορικά με την συνεργασία τους, ο Mooney εξήγησε: «Η RTE, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιρλανδίας, μας είπε να βρούμε τραγουδιστές που είναι συνηθισμένοι να παίζουν μπροστά σε μεγάλα πλήθη, ένα πιασάρικο τραγούδι και πάνω απ’ όλα, κάτι απροσδόκητο, το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στην Eurovision».

REX/Shutterstock / Ray Stevenson

Οι Sex Pistols επανενώθηκαν για πρώτη φορά το 1996.

Αφού επικοινώνησε με τους εκπροσώπους του Lydon και εξήγησε το γενικότερο πλάνο του για την ενδεχόμενη συμμετοχή του punk ινδάλματος στον διαγωνισμό τραγουδιού, ο Mooney έλαβε θετική απάντηση. Όπως είχε γράψει στο Twitter ο συνθέτης, ο Lydon θα ήταν μια ιδανική επιλογή, αφού ως γιος Ιρλανδών που έζησαν στο Λονδίνο κατά το ζενίθ των αναταραχών στη Βόρειο Ιρλανδία, δεν μπορεί να φανταστεί κάποιον που να αρμόζει περισσότερο για τη συμμετοχή της χώρας.

Invision/AP / Jim Ross

Μετά τους Pistols, ο John Lydon δραστηριοποιήθηκε με τους Public Image Ltd.

Εφόσον τελικά το τραγούδι που έγραψαν μαζί επιλεγεί για τον διαγωνισμό, ο Lydon λογικά δε θα έχει την συνοδεία των υπολοίπων Sex Pistols. Ο κιθαρίστας του σχήματος, Steve Jones, πρόσφατα ξεκαθάρισε στο NME πως πλέον δεν έχει καμία όρεξη για κάποιο ενδεχόμενο reunion, ακόμα και εάν τους προσφέρονταν χρήματα επιπέδου Rolling Stones.