Παραδέχεται, εν μέρει, την ανάρμοστη συμπεριφορά του ο Harvey Weinstein

harvey-weinstein Al Powers
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «απρέπεια» και συναινετικές επαφές, ισχυριζόμενος παράλληλα πως δεν έχει διαπράξει κανένα νομικό αδίκημα.

Πάνω από 80 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον πρώην, πια, ισχυρό άνδρα του Χόλυγουντ, Harvey Weinstein, για ανάρμοστη συμπεριφορά, κάνοντας λόγο για συστηματική σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση. Ο ίδιος ο παραγωγός κατέφυγε σε κλινική απεξάρτησης και έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τις κατηγορίες, θεωρώντας πως είναι «ψευδείς και συκοφαντικές».

WireImage / Mathew Imaging

Τόσο ο Harvey, όσο και ο αδερφός του Bob Weinstein, αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες.

Σε μια νέα δήλωσή του μέσω των δικηγόρων του, ο Weinstein τόνισε εκ νέου πως ποτέ δεν έχει διαπράξει σεξουαλική επίθεση, ενώ θεωρεί πως είναι «λάθος και ανεύθυνο» να συγχέονται «άπρεπη συμπεριφορά ή συναινετική σεξουαλική επαφή για την οποία αργότερα μετάνιωσαν» με τον «ανακριβή ισχυρισμό περί εγκληματικής συμπεριφοράς». Η νομική πλευρά του Weinstein δεν εξήγησε τι εννοεί με «άπρεπη συμπεριφορά» ή σε ποιες περιπτώσεις αναφέρεται.

Invision/AP / Richard Shotwell

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις αποτέλεσαν αφορμή για δημόσια συζήτηση αναφορικά με την κακοποίηση και εκμετάλλευση στον χώρο του θεάματος.

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας πως υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ του απλού ισχυρισμού και της αλήθειας, τονίζοντας πως μια προσεκτική εξέταση των στοιχείων θα δείξει πως δεν διαπράχθηκε κανένα νομικό αδίκημα. Κλείνοντας, οι δικηγόροι καταλήγουν πως ο Weinstein λυπάται βαθύτατα σε όσους προσέβαλε με τη συμπεριφορά του.