Daisy Ridley: «Τα social media βλάπτουν σοβαρά την ψυχική υγεία»

daisy-ridley Jordan Strauss
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Τα επικριτικά σχόλια για την εμφάνισή της ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει.

Η πρωταγωνίστρια της νέας τριλογίας «Πόλεμοι των Άστρων», Daisy Ridley, αποφάσισε να κλείσει τα προφίλ που διατηρούσε σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης πέρσι τον Σεπτέμβριο, καθώς θεωρεί πως βλάπτουν σοβαρά την ψυχική υγεία του κόσμου. Όπως τόνισε σε συνέντευξή της στους Radio Times, δεν σκοπεύει να επιστρέψει.

«Όσο διαβάζω για το εφηβικό άγχος, τόσο περισσότερο πιστεύω πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ιδιαίτερα ανθυγιεινά για την ψυχική υγεία του κόσμου. Είναι τόσο περίεργο πράγμα για τη νεολαία να βλέπει παραποιημένες εικόνες των πραγμάτων» τόνισε στην συνέντευξή της η Ridley.

Vanity Fair / Annie Leibovitz

Η Daisy Ridley πρωταγωνιστεί στο «Star Wars: Οι τελευταίοι Jedi» που κυκλοφορεί στις 14 Δεκεμβρίου.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις της, δέχτηκε επικριτικά σχόλια για την εμφάνισή της. Τα σχόλια αυτά έγιναν σε μια ανάρτησή της σχετικά με την οπλοκατοχή, στο πλαίσιο μάλιστα ειδικού αφιερώματος των Teen Choice Awards για τις φονικές επιθέσεις με όπλα, που σημειώθηκαν πρόσφατα στις ΗΠΑ.

Αυτό φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει και η ηθοποιός πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τα social media. Στη συνέχεια η Βρετανίδα ηθοποιός αποκάλυψε πως το περασμένο έτος αντιμετώπισε άγχος στην προσωπική της ζωή, εξηγώντας: «Εάν δεν είμαι ψυχικά υγιής ή εάν έχω εξαντληθεί επειδή μοιράζομαι τόσο πολύ, δεν θα έχω τίποτα για όταν με προσεγγίσει κόσμος».