Ο Tζέρεμι Ρένερ παραλαμβάνει την «κληρονομιά του Μπορν»

o-tzeremi-rener-paralambanei-tin-klironomia-tou-mporn

ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Ο Τζέρεμι Ρένερ διαδέχεται τον Ματ Ντέιμον στο πετυχημένο εμπορικά κινηματογραφικό franchise, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Τόνι Γκίλροϊ.

«Η κληρονομιά του Μπορν»

Ο Τόνι Γκίλροϊ έχοντας γράψει τα σενάρια των τριών προηγούμενων ταινιών με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή κατάσκοπο, βρίσκεται πλέον στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Το νέο περιπετειώδες, κατασκοπικό θρίλερ επαναφέρει στη δράση τον διάσημο κατάσκοπο που είχε κατορθώσει με τις προηγούμενες ταινίες να αγγίξει εισπρακτικά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Σε ρόλο –έκπληξη εμφανίζεται ο Τζέρεμι Ρένερ , οποίος , σύμφωνα με τους συντελεστές της παραγωγής, δεν αντικαθιστά τον Ντέιμον αλλά χτίζει έναν ολοκαίνουργιο ήρωα με επίγνωση του παρελθόντος του. Ο Ρένερ πλαισιώνεται από την βραβευμένη με Όσκαρ Ρέιτσελ Βάις, η οποία υποδύεται την εργασιομανή βιοχημικό της CIA και τον Έντουαρντ Νόρτον, στο ρόλο του «κακού».

Σε πολλές από τις σκηνές καταδίωξης με τη μοτοσικλέτα, το δίδυμο Τζέρεμι Ρένερ και Ρέιτσελ Βάις δεν αντικαθίσταται από κασκαντέρ. Στην ταινία, εκτός από τη νέα είσοδο των Έντουαρντ Νόρτον, Όσκαρ Άιζακ και Στέισι Κιτς, εμφανίζονται παλιοί γνώριμοι από τις τρεις προηγούμενες ταινίες: ο πέντε φορές υποψήφιος για Όσκαρ Άλμπερτ Φίνεϊ, η Τζόαν Άλεν, ο Ντέιβιντ Στράθερν και ο Σκοτ Γκλεν.

Στην υπόθεση της ταινίας, γεννιέται ένας εντελώς καινούργιος ήρωας, ένας ακόμη πιο εξελιγμένος πράκτορας της CIA. H ζωή και ο θάνατός του συνδέονται άμεσα με όσα γεγονότα είχαμε παρακολουθήσει στις προηγούμενες περιπέτειές του. Ωστόσο ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο, καθώς γνωρίζουμε έναν κατάσκοπο που έχει εκπαιδευτεί στο ίδιο πρόγραμμα όπως ο Μπορν. Το αποτέλεσμα είναι η γέννηση ενός εξίσου αποτελεσματικού εκτελεστή που είναι όμως πολύ περισσότερο απρόβλεπτος για τους διώκτες του… «Η κληρονομιά του Μπορν» είναι μια κατασκοπική περιπέτεια με αλλεπάλληλες σκηνές δράσης που κινείται σε γρήγορους ρυθμούς.

Πρωταγωνιστούν οι : Τζέρεμι Ρένερ, Ρέιτσελ Βάις και Έντουαρντ Νόρτον. Η ταινία προβάλλεται από την UIP.