BBC Music Awards: Καλλιτέχνης της χρονιάς ο Stormzy

stormzy
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

«Νιώθω πραγματικά ευλογημένος που με θεωρούν άξιο για αυτό το βραβείο» δήλωσε ο αστέρας της grime για την βράβευσή του.

Ο Stormzy, οι Foo Fighters και ο Rag’N’Bone Man ήταν οι μεγάλοι νικητές των φετινών BBC Music Awards, οι οποίοι ανακοινώθηκαν σε μια ειδική εκπομπή που προβλήθηκε την Κυριακή. Σε αντίθεση με τις περασμένες χρονιές, δεν υπήρξε επίσημη τελετή απονομή των βραβείων (λόγω της χαμηλής θεαματικότητας), τα οποία ανακοινώθηκαν «Year In Music 2017» με οικοδέσποινες τις Claudia Winkleman και Clara Amfo.

Invision/AP / Joel Ryan

Το 2017 ανήκει στον Stormzy.

Έτσι λοιπόν το βραβείο του καλλιτέχνη της χρονιάς πήγε στον Stormzy, το «Human» του Rag N Bone Man ανακηρύχθηκε δίσκος της χρονιάς, ενώ οι Foo Fighters τιμήθηκαν με το βραβείο για καλύτερη ζωντανή εμφάνιση για την συναυλία τους στο Glastonbury. Ο Declan McKenna απέσπασε το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη, το οποίο στο παρελθόν έχει πάει στους Catfish and the Bottlemen, Jack Garratt και Izzy Bizy.

«Είμαι πραγματικά ευλογημένος που μπορώ να πω ότι είμαι ένας καλλιτέχνης που έχει καταφέρει να τον θεωρούν ως κάποιον που να αξίζει αυτό το βραβείο» δήλωσε ο Stormzy για την νίκη του. Έχοντας κάνει την πρώτη εμφάνιση γύρω στο 2010, ο Stormy γρήγορα αναδείχτηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της grime σκηνής. Μετά από μια σειρά singles και συνεργασιών, ο Stormzy κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «Gang Signs & Prayer» τον Φεβρουάριο, ο οποίος έγινε ο πρώτος grime δίσκος που έπιασε την κορυφή των βρετανικών charts.

Το ντεμπούτο του Rag’N’Bone Man σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία.

Αντίστοιχα μετριόφρων ήταν και ο Rag’N’Bone Man, περιγράφοντας το βραβείο ως «πραγματικά καλό». «Συνεχίζω να σκέφτομαι πως κάποια στιγμή κάποιος θα με πιάσει να μου πει πως είναι φάρσα, αλλά δεν ήταν. Είναι υπέροχο» τόνισε ο Βρετανός ράπερ. To «Human» του Άγγλου καλλιτέχνη είναι από τους πιο πετυχημένους debut δίσκους των τελευταίων ετών, κατακτώντας την πρώτη θέση των charts σε πολλές χώρες και πουλώντας εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα.