Δέκα διασκεδαστικά πράγματα που πιθανόν δεν ξέρατε για τη σαμπάνια

sampania
ΤΡΙΤΗ, 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο καινούργιος χρόνος βρίσκεται προ των πυλών και πριν ανακινήσετε το μπουκάλι με τον αφρώδη σας οίνο για να καλωσορίσετε το νέο έτος, δείτε μερικές διασκεδαστικές πληροφορίες για τη δημοφιλή σαμπάνια που παραπέμπει στην Πρωτοχρονιά, από τους ειδικούς του krasiagr.com.

10) Στον κινηματογράφο ο James Bond πίνει σαμπάνια -τουλάχιστον μέχρι σήμερα- περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ποτό (σχεδόν 40 ποτήρια και συνεχίζει).

9) Το κλασικό coupe ποτήρι σαμπάνιας προσαρμόστηκε από ένα καλούπι κεριού που έγινε από το στήθος της Μαρίας Αντουανέτας.

8) Η πίεση ανά τετραγωνική ίντσα σε ένα μπουκάλι σαμπάνια είναι μεγαλύτερη από το τριπλάσιο της πίεσης σε ένα λάστιχο αυτοκινήτου.

7) Ένας φελλός σαμπάνιας φτάνει σε ταχύτητα περίπου 64 χιλιόμετρα ανά ώρα τη στιγμή που πετάγεται έξω από το μπουκάλι. Συστήνουμε προσεκτική περιστροφή και τράβηγμα του φελλού έξω με μια πετσέτα που καλύπτει το μπουκάλι, ώστε να μην ξεφεύγει το κρασί και λερώσει τους παρευρισκόμενους.

6) Η Marilyn Monroe έκανε μπάνιο σε 350 μπουκάλια σαμπάνιας. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν ήταν στην κατάλληλη θερμοκρασία για κατανάλωση, όμως.

5) Η μακρύτερη καταγεγραμμένη πτήση από φελλό σαμπάνιας είναι πάνω από 54 μέτρα.

4) Μην πίνετε σαμπάνια γρήγορα. Οι φυσαλίδες θα προκαλέσουν το αλκοόλ να εισέλθει στο αίμα πολύ γρήγορα προκαλώντας συχνά πονοκέφαλο. Απολαύστε τη σαμπάνια σας σε μικρές γουλιές για να δοκιμάσετε το κρασί, αλλά και να διαλύσετε τις φυσαλίδες πριν από την κατάποση.

3) Ένας έμπειρος riddler σαμπάνιας μπορεί να γυρίσει μέχρι και 50.000 μπουκάλια μέσα σε μια μέρα. Οι riddlers είναι αυτοί που στριφογυρίζουν το μπουκάλι ώστε να περάσει το κατακάθι στο λαιμό του κι έπειτα να αφαιρεθεί. 

2) Το μεγαλύτερο μέγεθος φιάλης σαμπάνιας ονομάζεται Melchizedek και ισούται με 40 φιάλες ή 30 λίτρα.

1) Υπάρχουν περίπου 49 εκατομμύρια φυσαλίδες σε ένα στάνταρ μεγέθους μπουκάλι σαμπάνιας.

Πηγή: www.krasiagr.com