Νέο τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ του David Bowie

david-bowie
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Τα τελευταία δημιουργικά χρόνια του μεγάλου καλλιτέχνη βρίσκονται στο επίκεντρο της αποκαλυπτικής ταινίας του HBO.

Στις 8 Ιανουαρίου θα γίνει η τηλεοπτική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «David Bowie: The Last Five Years» μέσω του δικτύου HBO, ενώ κυκλοφόρησε ένα νέο τρέιλερ. Όπως υποδηλώνει ο τίτλος της, η ταινία του Francis Whately εστιάζει στα τελευταία πέντε χρόνια του μουσικού ινδάλματος και αποτελεί συνέχεια του ντοκιμαντέρ «David Bowie: Five Years» του ιδίου, παραγωγής 2013.

HBO

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν και τα μέλη του συγκροτήματος του Bowie.

Στο επίκεντρο του νέου ντοκιμαντέρ είναι τα τελευταία, γόνιμα καλλιτεχνικά χρόνια του Bowie, όταν κυκλοφόρησε τα άλμπουμ «The Next Day» και «Blackstar», καθώς και το μιούζικαλ «Lazarus». Πέραν του αρχειακού υλικού και σπάνιων συνεντεύξεων με τον ίδιο τον Bowie, η ταινία περιλαμβάνει συζητήσεις με τον φίλο και παραγωγό του, Tony Visconti, καθώς και μέλη του συγκροτήματος του όπως ο Earl Slick, η Gail Ann Dorsey και ο Carlos Alomar.

HBO

Ο Bowie μιλά και σχολιάζει την δημιουργική διαδικασία του καθώς και τους καλλιτεχνικούς στόχους και προβληματισμούς του.

Η ταινία προσφέρει μια αναλυτική ματιά στη δημιουργική διαδικασία του, ενώ παράλληλα αποσκοπεί να τονίσει τις θεματικές φιλοδοξίες της τέχνης του. Όπως σχολιάζει ο ίδιος ο Bowie, εργάζεται μέσα σε έναν συγκεκριμένο χώρο, που «συχνά έχει να κάνει με την αποξένωση, το να είσαι έξω από τα πράγματα», εκεί όπου νιώθει «πιο άνετα ως συγγραφέας».

Δείτε το trailer εδώ