Ιστοσελίδα δείχνει την έκταση της σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλυγουντ

harvey-weinstein-kevin-spacey
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Μια βάση δεδομένων ελέγχει αν μια ταινία ή τηλεοπτική σειρά έχει συντελεστές που να κατηγορούνται για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Με τις αποκαλύψεις αναφορικά με την ανάρμοστη συμπεριφορά ανθρώπων στον χώρο του θεάματος – από τον κινηματογράφο και τη μουσική, μέχρι το stand up – μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να κρατήσει κανείς λογαριασμό. Μια νέα βάση δεδομένων, το Rotten Apples, έρχεται να δώσει λύση, αποσκοπώντας να αναδείξει πόσο διαδεδομένη είναι η ανάρμοστη συμπεριφορά.

Rotten Apples

Αφού επισκεφτείτε την ιστοσελίδα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισάγετε τον πρωτότυπο τίτλο της ταινίας. Εφόσον κάποιος από τους συντελεστές της έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση, η βάση δεδομένων σας ενημερώνει, δίνοντας παράλληλα τις σχετικές πηγές. Εάν, για παράδειγμα, ψάξετε για την ταινία «Συνήθεις ύποπτοι», θα σας ενημερώσει για τον Kevin Spacey και τον Bryan Singer, ενώ στην αναζήτηση για το «Kill Bill» θα δείτε τα όνοματα των Bob και Harvey Weinstein.

Βεβαίως, η βάση δεδομένων δεν είναι πλήρης, καθώς λείπουν ορισμένα από τα πιο πρόσφατα ονόματα που έχουν κατηγορηθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά. Η ιστοσελίδα όμως δίνει τη δυνατότητα σε χρήστες να προτείνουν διορθώσεις ή να εμπλουτίσουν τη βάση δεδομένων με νέες πηγές και ονόματα.