Βρέθηκαν πέντε αντίτυπα του σπάνιου «Black Album» του Prince

prince-bw
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο «σατανικός» δίσκος δεν κυκλοφόρησε την τελευταία στιγμή το 1987 επειδή ο Prince θεώρησε πως τον δημιούργησε ένας δαίμονας.

Το 1987 και ενώ ο Prince βρισκόταν στο απόγειο της επιτυχίας του, ετοιμαζόταν να κυκλοφορήσει τον 16ο δίσκο του, με τίτλο «Black Album». Λίγο πριν την κυκλοφορία του όμως, ο Prince αποφάσισε πως ο δίσκος ήταν το σατανικό δημιούργημα ενός δαιμονικού πνεύματος.

Έτσι, τα περίπου 500.000 αντίτυπα του δίσκου που είχαν ήδη σταλεί στα καταστήματα, επεστράφησαν στη δισκογραφική και καταστράφηκαν. Ο δίσκος κυκλοφόρησε αργότερα, το 1994, σε κασέτα και CD, αλλά ποτέ δεν υπήρξε μια επίσημη έκδοση σε βινύλιο.  

Οι θαυμαστές του Prince με βαθιές τσέπες θα μπορέσουν όμως να αποκτήσουν ένα από αντίτυπα πολύ γλίτωσαν την καταστροφή, αφού ένας πρώην υπάλληλος της Warner Bros ανακάλυψε πέντε άθικτα αντίτυπα σε βινύλιο στο πατάρι του. Όπως είπε ο ίδιος, βρήκε τους δίσκους ψάχνοντας τη συλλογή του για την κόρη του, όταν απέκτησε το πρώτο της πικάπ.

Μέχρι να ξεκαθαριστεί η πολύπλοκη κατάσταση των πνευματικών δικαιωμάτων για τη δισκογραφία του Prince, οι θαυμαστές του θα έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν ένα από τα αντίτυπα που γλίτωσε την καταστροφή το 1987, με το αζημίωτο. Ένα από αυτά έχει ήδη πουληθεί για 20.000 δολάρια, ενώ άλλα δυο έχουν πουληθεί για 15.000 δολάρια. Ο πρώην υπάλληλος έχει αποφασίσει να κρατήσει ένα για τον εαυτό του, οπότε ενδέχεται να εμφανιστεί άλλο ένα αντίτυπο προς πώληση.