Η ζωή του Michael Jordan από τη ματιά του Will Smith

michael-Jordan-bulls
ΤΡΙΤΗ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η βιογραφική ταινία «The Prospect» θα εστιάζει στα χρόνια που ο Air Jordan αποφάσισε να παίξει μπέιζμπολ.

Ο Michael Jordan είναι αναμφίβολα μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον σύγχρονο αθλητισμό και ένας από τους μεγαλύτερους παίχτες μπάσκετ όλων των εποχών. Έχοντας κατακτήσει πρωταθλήματα με τους Chicago Bulls και δύο Ολυμπιακά μετάλλια, ο Jordan ανακοίνωσε το 1993 πως αποχωρεί από το μπάσκετ για να παίξει μπέιζμπολ.

AP / Dave Martin

Το πέρασμα του Jordan από το μπέιζμπολ δεν ήταν τόσο πετυχημένο.

Η απόφαση του Jordan τότε ξάφνιασε, αλλά ήταν κάτι που σκεφτόταν καιρό. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αλλαγή αθλήματος ήταν ένα τάμα που είχε κάνει στον πατέρα του, ο οποίος πέθανε το 1993. Ο Jordan υπέγραψε συμβόλαιο με τους Birmingham Barons – θυγατρική των Chicago White Sox στις μικρότερες κατηγορίες – ενώ αργότερα έπαιξε στου Scottsdale Scorpions.

Παρά το γεγονός ότι ο Jordan είχε την φιλοδοξία να διακριθεί και στο μπέιζμπολ, οι επιδόσεις του ήταν απογοητευτικές και τελικά επέστρεψε θριαμβευτικά στο μπάσκετ το 1996. Η επιστροφή του Jordan στα παρκέ του μπάσκετ συνέπεσε μάλιστα με την κυκλοφορία της ταινίας «Space Jam» με τον Bugs Bunny, η οποία δίνει μια «εναλλακτική» ερμηνεία στα γεγονότα.

Η επιστροφή του Jordan στο μπάσκετ συνέπεσε με την κυκλοφορία του «Space Jam».

Η περίοδος ανάμεσα στο 1993 και το 1996 θα αποτελέσει κεντρικό θέμα της βιογραφικής ταινίας που ετοιμάζει ο καλός φίλος του Jordan, ο Will Smith. Το σενάριο της ταινίας, η οποία έχει τον τίτλο «The Prospect», φέρει την υπογραφή του Ben Epstein.