«Άκυρο» δίνει ο Tom Hanks στον Donald Trump

tom-hanks Richard Shotwell
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

«Δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα ζούσαμε σε μια χώρα όπου νεοναζί παρελαύνουν με αναμμένες δάδες και γίνονται αστεία με την Ποκαχόντας» τόνισε ο ηθοποιός.

Τον περασμένο Μάρτιο ο Tom Hanks αγόρασε μια μηχανή καφέ για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τις συνεντεύξεις του Αμερικανού προέδρου Donald Trump και του επιτελείου του στον Λευκό Οίκο, σε αναγνώριση της δύσκολης δουλειάς που έχουν να κάνουν. Όπως φαίνεται, όμως, μάλλον δεν θα κεραστεί καφέ στον Λευκό Οίκο, αφού ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν έχει σκοπό να εμφανιστεί, σε περίπτωση καλέσματος.

Ο Hanks εξήγησε πως στην περίπτωση που ο Λευκός Οίκος διοργάνωνε μια προβολή της τελευταίας του ταινίας, «The Post», ο ίδιος δεν θα πήγαινε. «Τον προηγούμενο Νοέμβριο δεν πίστευα πως τα πράγματα θα πάνε έτσι. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα ζούσαμε σε μια χώρα όπου νεοναζί παρελαύνουν με αναμμένες δάδες στο Σάρλοτσβιλ και γίνονται αστεία με την Ποκαχόντας μπροστά από βετεράνους Ναβάχο. Προσωπικά πρέπει να αποφασίσουμε πότε θα υψώσουμε τα τείχη» υπογράμμισε ο Hanks.

Το ιστορικό δράμα «The Post» θα κάνει την πρεμιέρα του στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 11 Ιανουαρίου.

Συνεχίζοντας, ο πολυαγαπημένος ηθοποιός κατέκρινε τις πρόσφατες κινήσεις και τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου αναφορικά με την νομική προστασία της ελευθερίας του λόγου. «Αυτή είναι η στιγμή που, με ορισμένους τρόπους, οι προσωπικές επιλογές μας θα πρέπει να αντανακλούν τις απόψεις μας. Στην πραγματικότητα πρέπει να ξεκινήσουμε να ψηφίζουμε πριν τις επόμενες εκλογές» τόνισε ο Hanks, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο.

Η νέα ταινία του Hanks, άλλωστε, έχει ως κεντρικό θέμα την ελευθερία του λόγου και Τύπου. Το «The Post» αναφέρεται στον αγώνα που έδωσε η Washington Post για να δημοσιεύσει τα επίμαχα «Pentagon Papers» για τη εμπλοκή των ΗΠΑ στο Βιετνάμ.