Η Donna Summer υποψήφια για το Rock and Roll Hall of Fame

i-donna-summer-upopsifia-gia-to-rock-and-roll-hall-of-fame

ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Η «Βασίλισσα» της disco Donna Summer -που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών τον Μάιο που μας πέρασε, έπειτα από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο- είναι για έκτη φορά υποψήφια να συμπεριληφθεί στη λίστα με τους τιμώμενους καλλιτέχνες του μουσείου Rock and Roll Hall of Fame, για την νέα χρονιά.

Την λίστα των δεκαπέντε υποψηφίων για το 2013 συμπληρώνουν τα ονόματα «αστέρων» που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη μουσική παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Deep Purple, Rush, Kraftwerk, Public Enemy, Heart, N.W.A, Joan Jett and the Blackhearts, Randy Newman, Albert King, The Marvelettes, The Meters, Paul Butterfield Blues Band, Procol Harum και Chic.

Για την οριστική επιλογή όσων θα περάσουν το «κατώφλι» του Rock and Roll Hall of Fame θα ψηφίσουν αυτή τη φορά περισσότεροι από 600 παράγοντες της μουσικής βιομηχανίας, αλλά και το φιλόμουσο κοινό.

Οι επισκέπτες του διαδικτύου θα μπορούν να ψηφίσουν -μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου- τους πέντε αγαπημένους τους καλλιτέχνες μέσα από την ιστοσελίδα του περιοδικού Rolling Stone, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση μιας «λίστας» με τους πέντε τελικούς υποψηφίους που διεκδικούν μια θέση στο ιστορικό μουσείο.

Η επίσημη τελετή για την είσοδο των νέων μελών του Rock and Roll Hall of Fame θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου, στο Λος Αντζελες.