Ειδήσεις της ομορφιάς που αξίζει να γνωρίζουμε

goop-patrow
ΤΡΙΤΗ, 02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Οιτδήποτε καινούργιο λανσάρεται στον κόσμο της ομορφιάς είναι τις περισσότερες φορές προς όφελός μας. Μπορεί να ενισχύει την ματαιοξοδία μας αλλά δεν πειράζει να είμαστε σε εγρήγορση, δηλαδή λίγο φιλάρεσκες παραπάνω... Της Σάντυς Τσαντάκη.

Μετά τα φυσικά και τα οργανικά προϊόντα, σειρά έχουν τα «καθαρά». Η Gwyneth Paltrow με το Goop, όπως και άλλες νέες εταιρείες καλλυντικών, προωθούν την ιδέα των προϊόντων που φροντίζουν το δέρμα μας, όχι πλέον μόνο φυσικά, αλλά και προσέχοντας το περιβάλλον. Μακριά από «επικίνδυνες» ουσίες, κάτι ανάμεσα σε φυτικά, φυσικά και βιολογικά…Όσο πιο απλή η συσκευασία, όσο πιο λιτό το περιτύλιγμα, τόσο θα πρέπει να υποψιαζόμαστε ότι ένα βαζάκι ή ένα σωληνάριο είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να χαρίσουμε στον εαυτό μας για το τώρα και το μετά. 

Η απλότητα είναι το ζητούμενο. Αντί να αγοράζουμε παρόμοια προϊόντα για ομορφιά, θα επενδύουμε σε τρία σε ένα. Θα αναζητάμε κρέμες, πούδρες, βερνίκια που θα θεραπεύουν, θα ομορφαίνουν, θα ανανεώνουν, θα έχουν πολλαπλές χρήσεις. Αυτή είναι η τάση και η διάθεση του μέλλοντος, αν μπορούμε να κρίνουμε από τα πετυχημένα λανσαρίσματα και τις καινοτόμες ιδέες που γεννιούνται σε μυστικά εργαστήρια ανά τον κόσμο. Ποιοι έχουν το προβάδισμα; Oι Ιάπωνες φυσικά. 

Η ομορφιά γίνεται όλο και πιο τεχνολογικά καινοτόμα, με μάσκες που αναπνέουν, κρέμες με βιταμίνη C, αμπούλες που κάνουν θαύματα. Η χρυσόσκονη δεν είναι πλέον μόνο διακοσμητική, μπορεί να είναι και θεραπευτική.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com