«V/H/S»: ανθολογία τρόμου

vhs-anthologia-tromou

ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Διαφορετικοί σκηνοθέτες και παράλληλες ιστορίες διασταυρώνονται στην ταινία «V/H/S» που απευθύνεται σε όσους αναζητούν ανατριχιαστικές κινηματογραφικές εμπειρίες.

«V/H/S»

Μια αλλόκοτη ανθολογία τρόμου για τους λάτρεις του είδους που έχει τη σκηνοθετική σφραγίδα των Ti West, Adam Wingrand, Glenn McQuaid, David Bruckner, Joe Swanberg και της ομάδας των «Radio silence». Η ταινία αγοράστηκε από την αμερικάνικη εταιρεία Magnolia έναντι ενός εκατομμυρίου δολαρίων για διανομή στην Αμερική και μετά την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Sundance, είχε μια αξιόλογη πορεία σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ (SXSW, Toronto After Dark, Fantasia, Film4, FrightFest).

Στην υπόθεση του έργου, μια ομάδα παρανόμων προσλαμβάνεται από μια μυστηριώδη οργάνωση για να κλέψει κάποια σπάνια βιντεοκασέτα από ένα ετοιμόρροπο σπίτι στη μέση του πουθενά. Όμως σύντομα αντιλαμβάνονται ότι η δουλειά δεν είναι τόσο εύκολη όσο νόμιζαν.

Στο καθιστικό, ένα άψυχο σώμα κείτεται κοντά σε μια παλιά συσκευή τηλεόρασης, και περιβάλλεται από στοίβες βιντεοκασετών VHS.

Καθώς ψάχνουν για τη σωστή, αναγκάζονται να παρακολουθήσουν μια ατελείωτη σειρά από ανατριχιαστικά βίντεο, κάθε ένα πιο αλλόκοτο από το άλλο. Με αυτή την ταινία κάνει αισθητή την παρουσία της η νέα ελληνική εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures που στόχο έχει να φέρει τις ταινίες τρόμου στις ελληνικές αίθουσες, ώστε οι λάτρεις του είδους να έχουν (επιτέλους) περισσότερες επιλογές. Προσοχή στο ποπ κορν, μην πνιγείτε…

Παίζουν οι: Calvin Reeder, Lane Hughes, Adam Wingard, Hannah Fierman, Μike Donlan, Joe Sykes, Drew Sawyer. Η ταινία προβάλλεται από την FilmBoy Pictures.