Ο Paul McCartney προειδοποιεί: «Το μέλλον της μουσικής βρίσκεται σε κίνδυνο»

paul-mccartney
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Το κλείσιμο των συναυλιακών χώρων στην Μεγάλη Βρετανία ανησυχεί το «Σκαθάρι».

Ο Paul McCartney προειδοποίησε πως «το μέλλον της μουσικής βρίσκεται σε κίνδυνο» ενώ εξέφρασε παράλληλα την στήριξη του σε μια κίνηση στο βρετανικό κοινοβούλιο, που έχει στόχο να βοηθήσει συναυλιακούς χώρους ώστε να μην κλείσουν. Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα λουκέτα σε παμπ και μικρούς συναυλιακούς χώρους, καθώς έχουν μετατραπεί σε καταστήματα ή διαμερίσματα.

Σύμφωνα με το σχετική νομοθετική πρόταση που κατέθεσε ο βουλευτής των Εργατικών John Spellar, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα υποχρεώνονται να λαμβάνουν υπόψη τον χαρακτήρα επιχειρήσεων που ήδη λειτουργούν στους χώρους τους, προτού προχωρήσουν σε αλλαγές στην χρήση ενός κτιρίου. Όπως τόνισε ο McCartney «χωρίς τα μικρά κλαμπ, τις παμπ και τους συναυλικούς χώρους, η καριέρα μου θα ήταν πολύ διαφορετική. Εάν δεν στηρίξουμε την μουσική σε αυτό το επίπεδο, τότε το μέλλον της μουσικής βρίσκεται σε κίνδυνο».

Πολλά από τα πιο γνωστά μέλη της καμπάνιας UK Music, όπως ο Billy Bragg, ο ντράμερ των Pink Floyd Nick Mason και η Nadine Shah, συγκεντρώθηκαν έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο στο κέντρο του Λονδίνου, ώστε να δείξουν την στήριξη τους στην πρωτοβουλία των Εργατικών.

«Εάν θα επενδύσεις σε μια περιοχή, πρέπει να προστατέψει τα πολιτιστικά αγαθά που ήδη βρίσκονται στην περιοχή» τόνισε ο Αναπληρωτής Αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Tom Watson στο NME, συμπληρώνοντας πως οι ιδιοκτήτες-επενδυτές οφείλουν να έχουν την ευθύνη για την ηχομόνωση κτηρίων που λειτουργούν ως συναυλιακοί χώροι, ώστε να μην χρησιμοποιείται ως «δικαιολογία» για την αλλαγή χρήσης.