Αξιοποιούμε το φενγκ-σούι για θετική ενέργεια στο σπίτι

feng-1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

O Ιανουάριος είναι αποδεδειγμένα ο μήνας που θέλουμε να διώξουμε οτιδήποτε παλιό και τοξικό και να υποδεχτούμε μόνο θετικές σκέψεις. Κι αν το φενγκ-σούι είναι η (μόνη) λύση; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Θέλουμε να ζούμε σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον. Και γνωρίζοντας ότι το σπίτι αντανακλά την ενέργεια και την αίσθηση του ανθρώπου ή των ανθρώπων που το ζουν καθημερινά, καλό είναι να υιοθετούμε τη σωστή φιλοσοφία για ένα χαρούμενο ντιζάιν σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Δώστε έμφαση στην εξώπορτα, αφού είναι ο καθρέφτης του σπιτιού. Η εξώπορτα συμβολίζει τον πλούτο και πρέπει να είναι σε τέλεια κατάσταση.

Αν θέλουμε να έχει ενέργεια, μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα φυτό και φως.

Αν υπάρχει χολ, θα πρέπει να φροντίσουμε να είναι καθαρό, όλα τα πράγματα στον διάδρομο να είναι τακτοποιημένα, έτσι ώστε να μπορεί να ρέει η ενέργεια. Αν βάλουμε κι έναν καθρέφτη με φρέσκα λουλούδια σε ένα βάζο, θα νιώσουμε αυτομάτως καλύτερα.

Και η κουζίνα; Θα πρέπει να αποφεύγουμε το μαύρο και το κόκκινο χρώμα, και να φροντίσουμε ο φούρνος μας να είναι κάτω από το παράθυρο ή απέναντι από την πόρτα. Λέμε τώρα. Ιδανικά.

Όσο για το σαλόνι, θα πρέπει να αποφεύγουμε να κλείνουμε τον χώρο, κυρίως τις πόρτες, με έπιπλα και να κολλάμε τον καναπέ στον τοίχο, για καλύτερη υποστήριξη σε όσους κάθονται. Για ενέργεια και πλούτο, το φενγκ-σούι επιβάλει μια λάμπα στην γωνία του δωματίου. Διαγώνια από την πόρτα. Τελειώσαμε; Αυτά για αρχή. Το συντριβάνι μπορεί να περιμένει.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com