Δημόσια απολογία της Mira Sorvino στην Dylan Farrow

mira-sorvino Chris Pizzello
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός συνεργάστηκε με τον Woody Allen, παρά το γεγονός ότι γνώριζε τις φήμες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου.

Μέσω μιας ανοιχτής επιστολής που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post, η Mira Sorvino ζήτησε συγγνώμη από την Dylan Farrow για τη συνεργασία της με τον Woody Allen στην ταινία «Ακαταμάχητη Αφροδίτη», παρά το γεγονός ότι είχε γνώση των φημών για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου. Η Sorvino απέσπασε ένα Όσκαρ καλύτερου Β' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ρομαντική κωμωδία φαντασίας του Allen που κυκλοφόρησε το 1995.

«Γράφω για να εκφράσω την πίστη και στήριξή μου σε σένα» ξεκαθαρίζει η Sorvino στη δημόσια απολογία της. Στη συνέχεια εξηγεί πως είχε πιστέψει την ερμηνεία του Τύπου της εποχής, όπου οι σοβαρές καταγγελίες παρουσιάστηκαν ως αποτέλεσμα της διεστραμμένης δικαστικής μάχης για την επιμέλεια της Dylan Farrow, μεταξύ των Mia Farrow και Woody Allen.

Στην επιστολή της, η Sorvino αναφέρεται στις δικές της εμπειρίες με τον Harvey Weinstein, για τις οποίες είχε μιλήσει στον Ronan Farrow, στο πλαίσιο του άρθρου του που αποκάλυψε το σκάνδαλο. Κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων, η Sorvino ρώτησε τον Farrow για τις καταγγελίες της αδερφής του και ο δημοσιογράφος τής μετέφερε αναλυτικά δημοσιεύματα. Αφού διάβασε προσεκτικά τις αναφορές, η Sorvino άλλαξε γνώμη και πλέον πιστεύει ακράδαντα τις καταγγελίες της Farrow.

Πέρα όμως από τις πολλές συγνώμες προς την Farrow, η Sorvino τονίζει πως ήρθε η ώρα για πραγματική αλλαγή και να μπει τερματισμός στην θυματοποίηση και εκμετάλλευση ανθρώπων στον χώρο του θεάματος, απηχώντας πρωτοβουλίες και κινήματα όπως το #MeToo και Time’s Up. Καταλήγοντας, η ηθοποιός δήλωσε πως όσοι παρουσιάζουν τέτοιες ειδεχθείς συμπεριφορές πρέπει να αποκαλύπτονται και να αντιμετωπίζουν συνέπειες, συμπληρώνοντας πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί ξανά με τον Allen.