Η Universal δεν παρατά (ακόμα) τη «Νύφη του Φρανκενστάιν»

bride-of-frankenstein
ΤΡΙΤΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Παρά την αποχώρηση της Angelina Jolie, οι παραγωγοί είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν σύντομα τα γυρίσματα.

Οι απογοητευτικές επιδώσεις της «Μούμιας» στα διεθνή box office και η χλιαρή αποδοχή από το κοινό έβαλε την Universal σε σοβαρές σκέψεις αναφορικά με το μέλλον του νέου κινηματογραφικού franchise που επιχείρησε να ξεκινήσει. Οι ταινίες του «Dark Universe», όπως λεγόταν το εγχείρημα, θα εστίαζε η κάθε μια σε ένα διαφορετικό «κλασσικό» τέρας, όπως το Τέρας του Φρανκενστάιν και τον Αόρατο Άνθρωπο.

Μετά την «Μούμια» με τον Tom Cruise, η Universal είχε βάλει μπρος σχέδια για μια νέα εκδοχή της «Νύφης του Φρανκενστάιν», όμως η παραγωγή αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα. Οι «αρχιτέκτονες» του «Dark Universe», Alex Kurtzman και Chris Morgan, αποχώρησαν, ενώ λίγο αργότερα αποφάσισε να κάνει πίσω και η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Angelina Jolie.

Το καστ του «Dark Universe».

Άρθρο του Omega Underground ισχυρίζεται πάντως πως η παραγωγή συνεχίζει, και  τα γυρίσματα αναμένονται να ξεκινήσουν σύντομα. Ο σκηνοθέτης Bill Condon παραμένει επικεφαλής της ταινίας, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ποια ηθοποιός θα αντικαταστήσει την Jolie. Η Gal Gadot ήταν η δεύτερη επιλογή του Condon για τον ρόλο, αλλά με την «Wonder Woman» να γίνεται αναπάντεχα τεράστια επιτυχία για την DC/Warner Bros, δύσκολα θα βρει τον χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εξελίξεις αναφορικά με τη «Νύφη του Φρανκενστάιν» δε σημαίνουν απαραίτητα πως το franchise που σχεδίαζε η Universal θα συνεχίσει ως έχει. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση η Universal να «αλλάξει ρότα» και να γυρίσει τις ταινίες ανεξάρτητα την μια από την άλλη, χωρίς να ανταγωνίζεται έτσι τους υπερήρωες της Marvel και DC.