Στην Hilary Mantel το βραβείο Man Booker 2012

stin-hilary-mantel-to-brabeio-man-booker-2012

Φωτο: www.themanbookerprize.com

ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Το βραβείο «Man Booker», μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις στον χώρο της λογοτεχνίας, απονεμήθηκε χθες στην Hilary Manter για το βιβλίο της “Bring up the bodies”.

Η βράβευσή της αποτέλεσε έκπληξη καθώς είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού που βραβεύεται συγγραφέας δύο φορές με το Man Booker. Οι δύο προηγούμενοι συγγραφείς με τη διπλή διάκριση ήταν οι Peter Carey και J.M. Coetzee.

Αλλά οι πρωτιές για την Manter δεν σταματούν εδώ. Είναι η πρώτη φορά που συγγραφέας βραβεύεται με την σημαντικότατη αυτή διάκριση για βιβλίο sequel-καθώς το πρώτο της βραβείο έλαβε το 2009 για το πρώτο μέρος της τριλογίας της με τίτλο «Wolf Hall» ενώ εντύπωση προκαλεί και το μικρό χρονικό διάστημα (μόλις 3 χρόνια) ανάμεσα στις δύο βραβεύσεις της.

Και αν αναρωτιέστε ποιο είναι το θέμα που χάρισε στην Manter ήδη δύο λογοτεχνικά βραβεία, ιδού: η ζωή του Thomas Crowell, που ξανάδωσε στο ιστορικό μυθιστόρημα, την θέση που του αξίζει στο λογοτεχνικό πάνθεον. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται από κοινό και κριτικούς και το τρίτο μέρος της τριλογίας της-που μπορεί να μεταφραστεί σε ένα ακόμη βραβείο…