Υπέρλαμπρο το καστ της νέας δραματικής ταινίας του Gus Van Sant

dont-worry-he-wont-get-far-on-foot
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας με θέμα τη ζωή του τετραπληγικού καρτουνίστα John Callahan.

Ο Gus Van Sant επέλεξε το φεστιβάλ κινηματογράφου του Sundance, το οποίο ξεκινά αυτή την εβδομάδα, για να παρουσιάσει τη νέα του δραματική ταινία με τίτλο «Don't Worry, He Won't Get Far On Foot». Ενώ πλησιάζει η πρεμιέρα της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Joaquin Phoenixι, κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Η ταινία είναι βασισμένη στην αυτοβιογραφία του καρτουνίστα και συγγραφέα, John Callahan, ο οποίος, έχοντας μπλέξει με ναρκωτικά και αλκοόλ, ενεπλάκη σε ένα τροχαίο δυστύχημα το οποίο τον άφησε τετραπληγικό στα 21 του. Έχοντας να αντιμετωπίσει τεράστιες δυσκολίες, ο Callahan αφοσιώθηκε στην τέχνη του, μέσα από τις οποίες συζήτησε σοβαρά κοινωνικά θέματα όπως τις φυλετικές διακρίσεις και την αναπηρία.

Τα έργα του δημοσιεύτηκαν στον New Yorker, το Penthouse και το Playboy, μεταξύ άλλων. Πέθανε τον Ιούλιο του 2010 στην ηλικία των 59 ετών από επιπλοκές της τετραπληγίας και αναπνευστικά προβλήματα. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Phoenix στον ρόλο του Callahan και πλάι του εμφανίζονται η Rooney Mara στο ρόλο της κοπέλας του και ο Jonah Hill στον ρόλο του χαρισματικού φίλου του.

Η ιστορία του Callahan έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του Χόλυγουντ για πολλά χρόνια. Μετά την πρεμιέρα της στο Sundance, η ταινία θα προβληθεί στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου τον Φεβρουάριο.