Πλημμύρα κατέστρεψε σπάνια χειρόγραφα του Stephen King

stephen-king
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ο συγγραφέας προσφέρθηκε να βοηθήσει τους φανατικούς συλλέκτες που υπέστησαν ζημιά δεκάδων χιλιάδων δολαρίων.

Πολλά από τα πρωτότυπα χειρόγραφα και σπάνιες εκδόσεις των έργων του Stephen King καταστράφηκαν όταν πλημμύρησε το υπόγειο ενός βιβλιοπωλείου στην πόλη Μπάνγκορ στην πολιτεία του Μέιν. Οι φήμες πως το βιβλιοπωλείο χτίστηκε πάνω από στοιχειωμένο νεκροταφείο εξετάζονται ως ανακριβείς.

Όπως αναφέρει η Bangor Daily News, για τη ζημιά ευθύνεται ένα αγωγός νερού στο κέντρο της πόλης, ο οποίος έσπασε και προκάλεσε ζημιές σε πολλές επιχειρήσεις  της περιοχής. Μια από αυτές ήταν το βιβλιοπωλείο Gerald Winters and Son, το οποίο έχασε το 90% του εμπορεύματός του (περίπου 2.000 βιβλία) από την καταστροφή.

Bangor Daily News / Gabor Degre

Η πρόσοψη του βιβλιοπωλείο μετά την καταστροφική πλημμύρα.

Παρά το γεγονός ότι ακόμα διεξάγεται λεπτομερής καταγραφή των ζημιών, οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης επιβεβαίωσαν πως μεταξύ άλλων καταστράφηκαν τα πρωτότυπα χειρόγραφα του «Dolan’s Cadillac», «Maximum Overdrive» και «The Eyes of the Dragon», αξίας δεκάδων χιλιάδων δολαρίων.

Το δυστύχημα για τους φανατικούς συλλέκτες είναι πως μετεγκατέστησαν το βιβλιοπωλείο τους στο Μπάνγκορ το 2006, ώστε να είναι πιο κοντά στον Stephen King. Για περίπου δυο δεκαετίες οι ιδιοκτήτες του βιβλιοπωλείου εμπλούτιζαν τη συλλογή τους με σπάνιες εκδόσεις και γράμματα του συγγραφέα.

Bangor Daily News / Gabor Degre

Το 90% του εμπορεύματος του βιβλιoπωλείου και της σπάνιας συλλογής που φυλασσόταν στο υπόγειο καταστράφηκε.

Τα καλά νέα πάντως είναι πως ο King ενημερώθηκε για την καταστροφή και σκοπεύει να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες. Ο συγγραφέας δήλωσε στην εφημερίδα πως ως λάτρης των βιβλίων κατανοεί την απώλειά τους και υποσχέθηκε να επικοινωνήσει μαζί τους για να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί.