Η Dylan Farrow επανέλαβε τους ισχυρισμούς της κατά του Woody Allen

dylan-farrow Evan Agostini
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ο σκηνοθέτης απάντησε διαψεύδοντας τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και έκανε λόγο για «κυνισμό» από την οικογένεια Farrow.

Η Dylan Farrow έδωσε μια τηλεοπτική συνέντευξη στην Gayle King για το κανάλι CBS, όπου μίλησε για τις σοβαρές κατηγορίες κατά του Woody Allen, καθώς και για τη συμπαράσταση του κόσμου σε θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, από κινήματα όπως το #MeToo και Time’s Up.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, θεωρεί «μνημειώδες» το γεγονός ότι η συζήτηση για την παρενόχληση και κακοποίηση γίνεται πια δημόσια και τόνισε: «Επαναλαμβάνω τις κατηγόριες χωρίς να έχουν αλλάξει για πάνω από 20 χρόνια και συστηματικά με έχουν αποσιωπήσει, αγνοήσει ή δυσφημίσει». Στη συνέχεια, η Farrow αναρωτήθηκε: «Εάν δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τους ισχυρισμούς ενός επιζών, πώς θα σταθούν για όλους μας;».

Στη συνέχεια, η King έδειξε μια παλαιότερη συνέντευξη του Allen όπου συζητά τις κατηγορίες, με την Farrow να σχολιάζει: «Λέει ψέματα τόσον καιρό και μου είναι δύσκολο να τον δω και να ακούσω τη φωνή του». «Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς γίνεται να είναι πιο πιστευτή αυτή η τρελή ιστορία ότι μου έκαναν πλύση εγκεφάλου και με προπόνησαν, από αυτό που λέω, ότι δηλαδή με κακοποίησε σεξουαλικά ο πατέρας μου» τόνισε χαρακτηριστικά η Farrow.

AP / Andrew Medichini

O Woody Allen θεωρεί αβάσιμους τους ισχυρισμούς της Farrow και έκανε λόγο για «πλύση εγκεφάλου» από την μητέρα της.

Μετά την προβολή της συνέντευξης, ο Allen έστειλε μια ανακοίνωση στο CBS, όπου αρνήθηκε εκ νέου τις κατηγορίες της Farrow. Στην ανακοίνωσή του ο σκηνοθέτης τόνισε πως οι έρευνες των αρμόδιων υπηρεσιών που εξέτασε τους ισχυρισμούς πριν από 25 περίπου χρόνια δεν βρήκαν καμία ένδειξη κακοποίησης. Συνεχίζοντας ο Allen ισχυρίστηκε ότι η Mia Farrow «εκπαίδευσε» την Dylan όταν έμαθε για τη σχέση που είχε αναπτύξει με την άλλη θετή κόρη του, τηSoon Yi Previn.

«Φαίνεται πως δούλεψε και δυστυχώς είμαι σίγουρος πως η Dylan πραγματικά πιστεύει αυτά που λέει» γράφει ο Allen, ενώ κατηγόρησε την οικογένεια Farrow πως «χρησιμοποιεί κυνικά» το κίνημα Time’s Up για να επαναλάβει τον «απαξιωμένο ισχυρισμό» εναντίον του. Ο σκηνοθέτης κατέληξε λέγοντας πως δεν έχει κακοποιήσει την κόρη του, όπως έχουν δείξει οι έρευνες που διεξήχθησαν πριν από 25 χρόνια.