Μυηθείτε στα μυστήρια του Χόγκουαρτς με το κινητό σας

harry-potter
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Οι φανς του Χάρι Πότερ σύντομα θα μπορούν να φοιτήσουν στην σχολή μαγείας και να αντιμετωπίσουν μαγικά τέρατα.

Δύο νέα βιντεοπαιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βασισμένα στον μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ θα κυκλοφορήσουν φέτος. Το «Harry Potter: Hogwarts Mystery» θα βγει την άνοιξη και θα είναι το πρώτο παιχνίδι βασισμένο στη σειρά φαντασίας της J.K. Rowling, μετά το «Wonderbook: Book of Potions» που κυκλοφόρησε το 2013 στο Playstation 3.

Το «Harry Potter: Hogwarts Mystery» κυκλοφορεί για Android και iOS την άνοιξη.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, το παιχνίδι διαδραματίζεται στη σχολή μαγείας του Χόγκουαρτς, όπου ο ήρωας του παιχνιδιού φοιτά για να γίνει μάγος. Οι παίχτες θα μπορούν να δημιουργήσουν τον δικό τους χαρακτήρα, να παρακολουθήσουν μαθήματα, να μάθουν μαγικά ξόρκια, να δημιουργήσουν φιλίες και έχθρες με τους συμφοιτητές τους και να πάρουν σημαντικές αποφάσεις στην εξέλιξη της πλοκής του παιχνιδιού.

Το «Harry Potter: Wizards Unite» θα θυμίζει αρκετά το Pokémon Go.

Αργότερα μέσα στη χρονιά θα κυκλοφορήσει άλλο ένα mobile game βασισμένο στον Χάρι Πότερ, αυτή την φορά από τους δημιουργούς τού εξαιρετικά πετυχημένου Pokémon Go. Σύμφωνα με άρθρο του TechCrunch, η Warner Bros Interaction συνεργάζεται με την Portkey Games για τη δημιουργία ενός ανάλογα διαδραστικού παιχνιδιού με augmented reality στοιχεία.

Για την ώρα έχει ανακοινωθεί ο τίτλος του παιχνιδιού, «Harry Potter: Wizards Unite», αλλά λίγα πράγματα για την πλοκή του έχουν γίνει γνωστά. Όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα, οι παίχτες θα πρέπει να εξερευνήσουν πραγματικές γειτονιές και πόλεις για να ανακαλύψουν μυστήρια αντικείμενα, να μάθουν ξόρκια και να αντιμετωπίσουν θρυλικά τέρατα και γνωστούς χαρακτήρες από τη σειρά στον δρόμο τους.